چهارشنبه، 5 خرداد 1400

احکام وصیت | سوال سی و یک

پرسش :

‏این جانب مادری داشتم حدود 80 ساله که وصیت کرده بودند بعد از فوت، ایشان‏‎ ‎‏را در بهشت زهرا دفن کنند؛ ولی مادر این جانب در منزل برادرم در ورامین (قرچک)‏‎ ‎‏فوت می کنند که برادرم و اقوام، بدون اطلاع این جانب جنازۀ مادرم را به قم برده و دفن‏‎ ‎‏می کنند؛ حالا وصیت نامه در دست ما مانده و نمی دانیم چه کار کنیم. از حضور مبارک‏‎ ‎‏تمنا داریم راهنمایی بفرمایید. در ضمن مخارجی که برای دفن و کفن و حمل به قم‏‎ ‎‏شده، از اموال خودشان می توانیم برداشت کنیم یا نه؟ ‏ ‏‏تذکر: آیا اموالی که متوفی دارند، می توان در امور خیریه یا خرید نماز و روزه به‏‎ ‎‏مصرف رساند یا خیر؟‏

پاسخ :
بسمه تعالی، اگر از دفن مدتی گذشته و بدن تغییر کرده، عمل به وصیت‏ مورد ندارد و مصارفی که برای حمل جنازه بر خلاف وصیت میت‏‎ ‎‏پرداخته شد، نمی توانند از ترکۀ میت بردارند و نسبت به اموال، اگر وصیت‏‎ ‎‏نکرده اختیار آن با ورثه است.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.