چهارشنبه، 5 خرداد 1400

احکام وصیت | سوال پنجاه و سه

پرسش :

‏شوهر این جانب فوت نموده و وصیت کاملی ننموده است؛ او با توجه به داشتن‏‎ ‎‏شش فرزند و با توجه به این که سه دانگ خانه را به ما داده، در وصیت گفته است که دو‏‎ ‎‏دانگ را خرج من کنید؛ که یک دانگ آن برای من و فرزندانم خیلی کم است. آیا‏‎ ‎‏اشکال ندارد که ما کمتر خرج ایشان کنیم؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، وصیت اگر به وجه شرعی ثابت باشد، در مقدار یک سوم‏‎ ‎‏مجموع ترکه نافذ است؛ و در زاید بر آن، موکول به اجازۀ ورثه است.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.