چهارشنبه، 24 شهريور 1400

احکام عمومی خرید و فروش/ حق شفعه: سوال دوازده

پرسش :

دو نفر زمینی را خریده و بیست‌سال است که به‌طور مشترک در آن زراعت می کنند و در حال حاضر یکی از آنان سهم خود را به شخص دیگری فروخته است؛ آیا او چنین حقّی دارد یا آنکه فقط حق فروش به شریک خود را دارد؟ و اگر او از فروش زمین به شریکش خودداری کند، آیا شریک او حق اعتراض دارد؟

پاسخ :
شریک حق ندارد شریک دیگر خود را وادار به فروش سهم خود به او نماید و درصورتی‌که آن را به دیگری هم بفروشد، حق اعتراض ندارد؛ ولی بعد از انجام معامله ی بیع، درصورتی‌که همه­ ی شرایط حق شفعه در آن مورد وجود داشته باشد، می تواند اخذ به شفعه نماید.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)