پنجشنبه، 25 شهريور 1400

احکام خیرات و نذورات / خرافات و نذر: سوال یک

پرسش :

در بعضی مناطق درخت هایی وجود دارد که برخی از مردم اعتقاد خاصی به آنها دارند و آن درخت ها را مقدس می دانند، برای حاجت گرفتن و شفا یافتن مریض، برای آن نذر می کنند یا نخ و تکه پارچه هایی به آن گره می زنند و عدّه ای درختان مزبور را متعلّق به اهل بیت (علیهم السلام) می دانند، آیا این نوع اعتقاد و رفتارها صحیح است؟ سوزاندن و یا از بین بردن چنین درختانی به عنوان مبارزه با خرافات چه حکمی دارد؟

پاسخ :
باید از اعتقادات و رفتارهای که مستند به دلیل شرعی یا عقلی صحیحی نیست، اجتناب شود و وظیفه­ ی شما آگاه کردن دیگران و ارشاد و نهی زبانی است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)