چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا جامعه‏اي كه فرهنگ قوي و غني دارد، از تهاجم فرهنگي مي‏ترسد؟ دليل اين همه وحشت چيست؟

پاسخ :
اسلام وتها جم فرهنگى
اسلام دينى كامل و غنى و داراى فرهنگ خاص خود است، كه اگر به آن عمل شود، جامعه از بسيارى معضلات رهايى خواهد يافت. حال جاى اين پرسش است كه آيا ما نيز مسلمان واقعى هستيم؟
آيا مسلمانان، بيشتر تابع آداب و رسوم نياكان و فرهنگ بومى خود هستند، يا تابع واقعى اسلام؟ اگر تمام احكام الهى راجع به رابطه زن و مرد و ازدواج و در ساير زمينه‏هاى اقتصادى، اجتماعى و سياسى اجرا شود، آيا مشكلى به اسم تهاجم فرهنگى باقى خواهد ماند؟ بنابراين علت مواجهه و آماده باش در مقابل تهاجم فرهنگى دشمنان، به هيچ وجه به علت ضعف فرهنگ اسلامى و ملى ما در مقابل غرب و شرق نيست بلكه به دليل نهادينه نشدن اين فرهنگ غنى اسلامى در كشورمان و وجود مشكلات و معضلاتى لازم است در مقابل اين هجوم فرهنگى بيدار بود و آثار تخريبى آن را به حداقل رسانيد. از اين رو به جاى ناليدن و غصّه‏دار شدن از تهاجم فرهنگى، بايد به ترويج فرهنگ اسلام پرداخت. بايد ايثار كرد و حتى مسئولان كشور بايد از آبرو و تمام سرمايه‏هاى خويش مايه بگذارند تا فرهنگ ما اصلاح گردد. در نتيجه اگر منظور از شعار غناى فرهنگى، غناى فرهنگ اسلام باشد، درست است ولى تا وقتى كه ما ترويج پفك نمكى و ماكارونى را بر ترويج فرهنگ اصيل اسلام ترجيح مى‏دهيم، آن غنا ربطى به ما ندارد. پس در حال حاضر، احكام اسلام نه به تمامى اجرا مى‏گردد و نه حتى ترويج مى‏شود.
پرسمان