چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دین رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت چه بوده است؟

پاسخ :
در مورد دین رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت نظرات مختلفی از سوی دانشمندان ارائه شده ولی نظریه‏ای که می‏توان پذیرفت این است که ایشان قبل از بعثت به تکلیف خاص خود عمل می¬نمود به این معنی که بر اساس الهام از طریق فرشته‏ای از فرشتگان بزرگ خداوند راه¬های مکارم و ا خلاق نیکو را تعلیم می¬گرفت و بدان عمل می‏نمود.(1)
ما هیچ سند تاریخی نداریم که اثبات کند ایشان نزد عالم مسیحی یا یهودی آئین مسیحیت یا یهودیت را فراگرفته باشد و به آنها عمل ‏نموده یا مثلا در معابد و کلیساهای یهودی¬ها و نصاری و یا مذاهب دیگر رفته و مشغول عبادت و انجام اعمال آنها باشد.
علاوه بر این، پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) اسلام بر تمام انبیاء گذشته برتری داشته و از نظر عقل تبعیت کردن افضل از مفضول صحیح نیست. خلاصه این که به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت، الهاماتی شده است و بسیاری از دانشمندان اسلام معتقدند: ایشان قبل از بعثت نبی بوده‏اند و به ایشان وحی می‏شده است بنا بر این قبل از رسالت پیرو آئین خود بوده اند نه آئین حضرت عیسی یا موسی یا....
1. نهج البلاغه خطبه قاصعه شماره 192.