چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خرفه چه فوایدی دارد؟

پاسخ :
گياهي است شناخته شده .افشره اش در تأثير درماني بهتر از هر جزء آن است .
خاصيت :قابض است .نزيف و سيلان هاي مزمن را قطع مي نمايد . ارزش غذايي آن کم ، ولي در برکندن صفرا بسيار مؤثر است .
آرايش :بر زگيل بسايند زگيل را بر مي کند .
دمل و جوش :ضمادش در ورم هاي گرم که بيم گنديدن مي رود و در باد سرخ مفيد است .
سر:به صورت محلول اگر سر را با آب آن بشويند جوش هاي سر را از بين مي برد .کندي دندان را که از خوردن ترشي باشد از بين مي برد زيرا زبري دندان را برطرف مي کند .سردرد ضرباني را تسکين
مي بخشد.
چشم :اگر در چشم بکشند براي چشم درد مفيد است ولي زيادش تيرگي مي آورد .
اندام هاي تنفسي :افشره آن با گسي که دارد براي خون بر آوردن مفيد
است.
اندام هاي غذا :خوردن و ضمادش در معالجه التهاب معده ، کبد و استفراغ تلخ (مراري )سودمند است .ليکن اشتها را ضعيف مي کند .
اندام هاي دفعي :حقنه خرفه خراش روده را بر طرف مي سازد . در اسهال مراري مفيد است .قرحه و درد کليه و مثانه را از بين مي برد و در اکثر حالات اشتهاي خوراک و اشتهاي جماع را از بين مي برد .اما به عقيده ما سرجويه شهوت انگيز است .شايد آنچه او فرمايد راجع به مزاج هاي گرم و خشک باشد .
خرفه در بازداشتن نزيف حيض و در معالجه سوزش زهدان سودمند است .
آب خرفه داروي بواسير خوني است .افشره اش کرم کدو را
بيرون مي آورد .اگر خرفه را بريان کنند و بخورند اسهال قطع مي شود .
تب ها :در علاج تب هاي گرم مفيد است .
خرماي کال و نيمه رسيده
هردو نوع مشهورند و ميوه گرمسيري هستند .
مزاج :سرد و خشک .خرماي کال از خرماي زرد قابض تر است .
خاصيت :خرما نفاخ است و به ويژه اگر بعد از آن آب بخورند .سرکه خرما در آغاز شيرين شدنش قرقر براه مي اندازد و راه بندان هايي در درون ايجاد مي کند .
پخته غوره خرما ،خرماي کال ،التهابات را تسکين مي دهد و حرارت غريزي را بحال خود مي گذارد .
خوردن کال و کم رسيده خرما چون زياد باشد خلط هاي پديد مي آيند .
سر :خرماي کال سردرد مي آورد و اگر بيش از حد بخورند شايد سکته ببار آورد .
خرماي کامل و کم رسيده هر دو براي لثه و گوشت ميان دندانها مفيدند .
سينه :با سينه و شش ناسازگارند .
اندام هاي غذا :معده را دباغي مي کنند .در کبد بستگي ايجاد مي کنند . دير هضم اند و تردش دير هضم تر است .ارزش غذايي آنها کم است و شيرين به هضم نزديک تر است .
اندام هاي دفعي :هر يک از آن دو قبوضيت دارند و به ويژه اگر با سرکه يا آب انگور کهنه گس مزه آميخته شوند .خرماي کم رسيده بول را زياد مي کند و اگر با سرکه گس خرده شود سيلان زهدان و نزيف بواسير را قطع مي کند.
تب ها :زياد خوردن آنها تب و لرز مي آورد .