چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

ارزش غذایی میگو چه قدر است؟

پاسخ :
گوشت گوسفند، گوساله، مرغ، ماهي و ميگو جزو غذاهاي با پروتئين بالا محسوب مي شوند كه معمولا نياز پروتئيني بدن بايد توسط آنها تأمين شود.
همچنين ميزان كلسترول در 100گرم ميگو حدود دوسوم ميزان كلسترول در يك تخم مرغ 50گرمي است.
يعني در وزن مساوي، ميزان كلسترول ميگو يك سوم كلسترول تخم مرغ است. با اين تفاوت كه در ميگو، ميزان اسيد چرب اشباع كه براي سلامتي مضر است صفر است كه مي تواند به كاهش كلسترول خون كمك كند.
بر اساس تحقيقاتي كه در دانشگاه راكفلر آمريكا صورت گرفته و به تأييد انجمن متخصصان قلب آمريكا رسيده و در مجله نظام پزشكي ايران نيز به ثبت رسيده است. كلسترول موجود در ميگو باعث افزايش كلسترول خون نمي شود و اصولا آن چه كه علت اصلي افزايش كلسترول خون است، اسيدهاي چرب اشباع به شمار مي روند.
ميگو مقدار قابل توجهي املاح ضروري به خصوص فسفر و آهن دارد كه به ويژه براي كودكان در حال رشد و زنان باردار بسيار مفيد است.
نكته قابل توجه ديگر اين كه در غذاهاي دريايي به دليل كمتر بودن بافت پيوندي به نسبت ساير غذاهاي گوشتي، گوشت آنها نرم تر بوده و اين واقعيت به خصوص پس از پخت مشخص مي شود. به همين دليل غذاهاي دريايي و از جمله ميگو براي افراد مسن كه به دليل وضعيت دهان و دندان كمتر قادر به جويدن و هضم غذا هستند بسيار مفيد است.
در ارتباط با اندازه ميگو توضيح اين كه بر خلاف تصور عامه ميگوهاي درشت يا به اصطلاح شاه ميگو به دليل مسن بودن ميگو و سفت شدن عضلات آنها و به زبان ديگر پير شدن آنها در مقايسه با ميگوهاي كوچكتر، خوشمزه نيست و در ميگو نيز مانند ساير جانوران مثل مرغ، گاو و گوسفند نوع كوچكتر آن خوشمزه تر است، دليل اصلي تفاوت قيمت در ميگوهاي ريز و درشت درصد ضايعات آن است.
ميگو يكى از آبزيان خوش‏خوراك محسوب مى‏شود كه در تغذيه انسان به عنوان يك منبع پروتئين دريايى اهميت زيادى دارد و از لذيذترين غذاهاى دريايى است. از نظر مقايسه‏اى نسبت به ساير غذاهايى كه پروتئين زيادى دارند مانند گوشت ماهى و گروه ماكيان، ميگو كالرى كمترى دارد. پروتئين موجود در ميگو كيفيت بالايى داشته و حاوى تمام اسيد آمينه‏هاى لازم جهت رشد مى‏باشد. پروتئين ميگو همانند ساير جانوران دريايى به دليل نداشتن بافت همبند به راحتى هضم مى‏شود. براى گروه‏هايى از مردم نظير افراد مسن كه در جويدن و هضم غذا مشكل دارند، غذاى حاوى ميگو گزينه مناسبى براى تأمين پروتئين روزانه آنهاست. ميزان كلسترول در 100 گرم ميگو حدود 23 ميزان كلسترل در يك تخم‏مرغ است، با اين تفاوت كه در ميگو، ميزان اسيد چرب اشباع كه براى سلامتى مضر است، صفر است كه مى‏تواند به كاهش كلسترول خون كمك كند.
ميگو مقدار قابل توجهى املاح ضرورى به خصوص فسفر و آهن دارد كه بويژه براى كودكان در حال رشد و زنان باردار بسيار مفيد است.
ميگوها در كل داراى چربى كمى مى‏باشند. اسيدهاى چرب امگا3 كه از دسته‏هاى چرب غيراشباع بوده و براى سلامتى مفيد هستند در ميگوها به وفور يافت مى‏شود. اين دسته از اسيدهاى چرب مى‏توانند در كاهش خطر بيمارى‏هاى قلبى مؤثر واقع شوند. اسيدهاى چرب امگا3 همچنين اجزاى ضرورى براى غشاى سلول مغز و بافت چشم است.
ميگو منبع غنى از ويتامين‏هاى‏A، B6، B21،c D،E ، و املاحى چون كلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، سديم، روى، مس، منگنز و سلنيم است. علاوه بر اين، كلسيم، روى، آهن، منيزيم و فسفر ميگو نسبت به ساير آبزيان بيشتر است.
ميگو به دليل داشتن اسيدهاى چرب امگا3 به كنترل التهاب و پيشگيرى از لخته شدن خون كمك مى‏كند.