چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آیا دیدن فیلمها و عکسهای مستهجن به قصد لذت بردن روزه را باطل می‌کند؟ دیدن قسمتی از بدن زنان چطور؟ حتی اگر انسان جنب نشود!

پاسخ :
مرد به هیچ قسمت از بدن زنان نامحرم نمی تواند نگاه کند، و فقط به دستها تا مچ و گردی صورت، در صورتی که با شهوت نباشد می تواند نگاه کند.[1]
بر اساس فتوای مراجع دیدن فیلمها و عکسهای مستهجن چه به قصد لذت و چه بدون آن، چه به جهت آموزش مسائل زناشویی و چه بدون آن، بدلیل آن که ديدن اينگونه فيلم‏ها هميشه با نگاه شهوت انگيز همراه است، جايز نيست[2]. [3]
چنانچه فرد به قصد بیرون آمدن منی با خودش کاری کند که منی از او خارج گردد و این امر در اثر دیدن اینگونه فیلمها یا تصاویر یا دیدن بدن زنان، محقق شود، ضمن آن که روزه خود را باطل نموده است[4]، علاوه بر آن مرتکب گناه کبیره استمنا[5] نیز شده است و می بایست قضای آن روز را گرفته و نیز کفاره بپردازد.
پی نوشتها:
[1] توضيح المسائل (المحشى للإمام الخميني) ،ج‏2 ص 485 ،مسأله 2433.
[2]. آيت‏الله خامنه‏اى، اجوبة الاستفتاءات، س 1203 آيت‏الله صافى، جامع‏ الاحكام، ج 2، س 1329 آيت‏الله نورى، استفتاءات، ج 2، س 554 آيت‏الله سيستانى Sistani.org ) ،فيلم (، س 3 دفتر آيت‏الله وحيد، آيت‏الله بهجت، امام، آيت‏الله فاضل، آيت‏الله مكارم. آيت‏الله تبريزى، صراط النجاة، ج 5، س 1129 و ج 1، س 894 و 895.
[3]. توضيح المسائل (المحشى للإمام الخميني)، ج‏2، ص: 974. س1200.
[4] . همان، ج‏1، ص: 799-897.
[5] «استمناء» یعنی این که انسان با خودش کاری کند که از او منی بیرون بیاید، و این کار، از نظر اسلام حرام است و عامل این کار، مرتکب گناه شده است.استمناء، دارای انواعی است؛ مثل بازی کردن با دست، گوش کردن به سخن و صدای زن و (یا مرد) نامحرم، رد و بدل کردن حرف های عاشقانه، در خیال آوردن و فکر کردن به مسائل شهوت انگیز نگاه کردن به عکس یا فیلم یا مناظر شهوت آلود و... . اگر کسی با اختیار یکی از این اعمال را به قصد خروج منی انجام دهد و منجر به خروج منی از انسان بشود، استمناء و حرام است. مجمع الرسائل محشی(همراه حاشیه)، صاحب جواهر الکلام(ره)، ج 1، ص 447، مسئلۀ 1411؛ مناسک محشی، شیخ مرتضی انصاری(ره)، ص34؛ مناسک محشی، امام خمینی(ره)، ص 163، ص 334
منبع: http://farsi.islamquest.net