چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا طبق آيه 47 سوره 10مي توان گفت حضرت محمد(ص) خاتم ا لنبيين است نه خاتم ا لمرسلين؟

پاسخ :
چون نبى اعم از رسول است و وقتى حضرت محمد(ص) خاتم النبين باشد قطعاً خاتم المرسلين نيز هست يعنى انبياء دو قسم اند انبياء مرسل، انبياء غير مرسل، پس وقتى بعد از حضرت رسول نبيى نيايد حتماً رسولى هم نخواهد آمد. توضيح بيشتر در مفهوم نبى و رسول نهفته است. اين دو واژه هر چند از نظر مفهومى متباينند؛ اما به لحاظ مصداقى بين آنها عموم و خصوص مطلق برقرار است؛ يعنى هر رسولى، نبى هم هست اولى چنين نيست كه همه انبياء رسول نيز باشند) بر اين اساس، اين سخن كه پس از پيامبر اسلام، هيچ نبىّ‏اى نخواهد آمد، شامل رسول نيز مى‏شود. و لذا لازم ختم نبوت، ختم رسالت است. (چون نفى عام مستلزم نفى خاص است.) (معارف قرآن، استاد مصباح يزدى، ج 5، ص 181؛ خاتميت، شهيد مطهرى، ص 41) .
www.payambarazam.ir