چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

اگر مردی خواستگاری کند و بگوید الان شرایطش را ندارد و فقط می خواهد از دختر قول بگیرد . شما در این شرایط چه میفرمایید.

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي:
مثلاً میترسند این خانم از دست بدهند . اینجا قول دادن کار معقولی نیست که قول به این خانم بدهد که من با شما ازدواج میکنم . آقای عزیز چه تضمینی است که شما زنده باشید . ما یک ساعت دیگرمان را هم نمیدانیم ، شما چطور برای سه سال بعد قول میدهید . واقعا هیچ تضمینی نیست . سه سا ل دیگر شرایط شما عوض میشود . مگر ما کم داریم که شرایطشان عوض شده ، خوب چه اتفاقی می افتد شرایط عوض میشود و انتظارات هم عوض میشود . نکته اش همین است من خیلی مورد داشته ام که آقایی کاردانی بود و به من قول داد و بعد کارشناس شد و زیر قولش زد . مدرک تحصیلی او بالا رفت آن موقع بعنوان کاردان مرا پذیرفته حالا که کارشناس شد ، من را قبول ندارد. آقا نمره اش پنج بود و بعد از سه سال، نمره اش بیست شد و میگوید من در حد او نیستم . این اتفاقات می افتد .نه ، اصلا شرایط هم عوض نشود ، مانع ایجاد میشود . الان ما کم ندارد . مامان آقا پسر دختر را نمی پسندد . آزمایش تالاسمی هر دو مینور است ، اجازه نمیدهند یا فامیل هستند ، رفتند مشاوره ژنتیک در صد ریسک بالا است و ازدواج را نهی میکنند . هنوز فرایند خواستگاری شکل نگرفته ، شما چطور قول میدهید . باید جلو بیایند تا با اطمینان بگویید با او ازدواج میکنم. قول ندهید . این قول ها خیلی هایش عملی نمیشود و شما هم آقایان عزیز و خانمهای محترم بویژه خیلی این قولها را باور نکنید ، بعداً عملی نمیشود و احساس شکست ، سرخوردگی ، افسردگی مردم گریزی ، نفرت از جنس مخالف در شما بوجود می آید و اگر مادر به زوز وادار به ازدواج کرده باشد ، سرد مزاجی بوجود می آید . پس من باید از این آقا بگذرم یا نه . به این چهار شرط و قول می توانید منتظر بمانید : یکی به این شرط اگر خواستگار مناسب تری از من داشتی جواب بده سر زندگیت برو این جوانمردی است ، د م شرایط من تا سه سال دیگر عوض نشود ،سوم مانعی ایجاد نشود ، چهارم من خواستگاری بیایم فرایند شروع بشود در پایان فرایند به این برسیم که به در د همدیگر میخوریم . خانم ها میگویند این آقا چه حقی دارد . اینها ممکن است از طرف خانم هم باشد که قول میدهد و بعد شرایط شما عوض میشود.
من یک بار این حرف را گفتم . آقایان از من گله کردند و حق هم داشته اند که آقای دهنوی شما همه اش میگویید آقا قول داده و زیرش زده است ، بخدا من زندگیم نابود شده ، خانم به من قول داده و حالا زیرش زده است . دیشب کارت عروسی کسی را که دوستش داشتم بدستم رسید که به من قول داده بود ف این ها نظام زندگی را بهم میریزد.
بنظر من با این شرایط ، کار جوانمردانه این است که گفتیم و شما خانم عزیز با این شرایط است که میتوانید به قولتان عمل کنید .
www.ch3.irbtv.ir