چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

درکشور ما پسر به خواستگاری دختر می رود . آیا دلیل شرعی و دینی دارد ؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي:
نه مستند شرعی ندارد . در کتاب مرحوم شیخ صدوق مطلبی دیدم وقتی خداوند آدم و حوا را آفرید ، حوا راه افتاد که به سمت آدم برود . جبرییل نازل شد و به سراغ آدم رفت و گفت اگر دوستش داری شما به سمت او برو و جلوی حوا را در حقیقت گرفت و آدم را به سوی حوا فرستاد . همین را بنده دیدم . و اینکه عرض میکنم مستند شرعی ندارد در حد اطلاعات بنده است . من مدرکی ندیدم که دین حرفی داشته باشد . دین ساکت است . اگرمن با خواستگاری خانم از آقا مخالفت می کنم کردم بخاطرهمان ساختارحدودی خانم است . خانم اهل ناز است و آقا اهل نیاز . و خانم مظهرحیاء وآقا مظهر پذیرش عشق است و آقا در حقیقت مظهر عشق و جلوه تمنا و اعلام عشق است . نظام آفرینش خانم را گل ، آقا را بلبل و خانم را شمع و آقا را پروانه آفریده و اگر خانم به خواستگاری آقا برود برخلاف طبیعت زنانه شان است . شما موجودات عالم را ، غیر از انسان و حیوانات ، ببینید . حتی در گیاهان گرایش سلول نر به ماده است . در گیاهان نظام حاکم بردنیا حتی در حیوانات و گیاهان و جمادات هم به همین طریق است. واقعا نظر ما این است خانم به خواستگاری آقا نرود . این خلاف طبیعتشان است و یک سری پیامد منفی هم دارد . اگرآقا گفت نه من علاقه ندارم و ازدواج نمیکنم چی ؟ برای این خانم چه میماند ؟ زن شدت عواطف دارد و روح لطیفی دارد . خانم رفته از آقا خواستگاری کرده و میگوید شما از من خواستگاری میکنید وآقا میگوید نه خانم . اصلا به غیر از سرخوردگی و احساس شکست ، در مواردی داشتیم متاسفانه خانم رفته به آقا گفته و آقاخنده اش گرفته و متاسفانه آبرویش رفته و توی جمع و نزدیکان و خلاصه افشاء کرده و گفته خبر داری فلانی آمده از من خواستگاری کرده . ما واقعا موارد این جوری داشتیم . اصلا مواردی داشتیم که آقا سوء برداشت کرده و اصلا تو خط و فاز خانم نبوده و به این فکرنمیکرده ولی تا این خانم به خواستگاری آمد ، می بیند موقعیت مناسبی است . می گوید من هم دو سه سال دنبال شما هستم . رویم نمیشد . خانم من کشته مرده شما هستم . و میخواهم با شما ازدواج کنم. ولی متاسفانه برای سوءاستفاده است . ولی اگر به ازدواج منتهی بشود ، بعد از ازدواج اگر تنشی در زندگی پیش بیاید ، اگر مرد به شما گفت مگر من به دنبالت آمدم ؟ برای شما چی می ماند ؟ خیلی سخت است . اما اگر نه ، توی درگیری ها خانم میگوید من آمدم دنبال شما ، شما چرا آمدید دنبال من . آقا میگوید خوب من نمی آمدم ، یکی دیگر می آمد . می دانید آقا خیلی بهشان بر نمیخورد و آقا اهل نیاز است و خانم اهل ناز . این کار را نکیند و جمله آقای ویلیام جیمز فیلسوف امریکایی که میگوید : حیاء، برای زن عزت است تا در پی مرد نرود و خود را مبتذل نکند . اشاره به این نکته دارد . من نمی پسندم البته گفتم مستند شرعی ندارد . خانم ها ی محترم این ضررها آنقدر مهم است که این کار را نکنید یا نه اگر واقعا میرسند به این که ضررها مهم نیست و می توانند بپذیرند ، بسم اله . حتی جالب است در بعضی کشورهای دنیا الان هست . و این جوری نیست که یک چیز فطری آدم ها باشد . به هرحال فرهنگ ها دخیل است و هستند ، خانواده دختر که به خواستگاری آقا پسر میروند و دختر خودشان را ارائه میکنند ولی نادر است .
www.ch3.irbtv.ir