چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

جوانی سی و پنج ساله هستم و از ترس مشکلات مالی ، تن به ازدواج نمیدهم . لطفا مرا راهنمایی کنید .

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي:
در قرآن داریم : ان یکونوا فقرا یغنمهم الله من فضله . اگر آنها برای ازدواج فقیر باشند خداوند از فضل خودش آنها را غنی میکند . بحث این است که ما باورمان این نیست که خدا کمک میکند . وگرنه حتما متدین هستید که با برنامه ما تماس میگیرید . من برای شما مثالی میزنم . شما میخواهید ازدواج کنید . یکی از تُجّار به شما میگوید : تا سقف پنجاه میلیون میتواند به شما کمک کند . من خودم اگر باشم حتما ، کار را شروع میکنم و با اطمینان دنبال ازدواج میرفتم .همین که این آقا قول داده و حتی هنوز چک آن را هم نداده و معلوم نیست که بدهد یا نه ، ما با اطمینان شروع میکنیم . حرف من این است که قول این آقا از قول خدا با اهمیت تر است ؟ که حرف او را باور میکنیم ولی حرف خدا را باور نمیکنیم . حرف بنده ، این قدر شما را شارژ میکند و راه می اندازد و قول خدا ارزش ندارد ؟ خدا ضعیف است ؟ خدای وقتی که شما ضعیف بودید ، شما را تامین کرد . خدا به شما توان داد . روایت داریم که حضرت محمد (ص) فرمودند : من ترک تزویج مخافت عیل فقد عصا بل الله ظن . کسی که از ترس مشکلات ازدواج نمیکند به خدا ظن برده است . و امام صادق (ع) مشابه هم همین مضمون را فرموده اند . بررسی کنید ببینید . انسان تا مجرد است خودش است و همین کت و شلوارش است . ولی بعد از ازدواج ، وضعش خیلی بهترمیشود . حداقل پول یک رهن را دارد که قبلا نداشته است و این واقعیتی است . البته کلیت دارد و عمومیت ندارد . رسول خدا فرمودند : زن بگیرید او برای شما روزی می آورد یا فرموده اند : برای فرزندانتان زن بگیرید . خداوند خودش شما را غنی میکند . البته باید در ازدواج دقت کنید تا فردی را انتخاب کنید که خیلی پرتوقع نباشد . اگر این جور باشد ، مشکلات مالی بیشتر فشار می آورد . بحث عقد بستگی هم یک فرجه ای است که مسئولیتی ندارید و لذت هم می برید و بهترین زمان هم همان دوران عقد بستگی است . نترسید ازدواج کنید .
البته گفته بودیم یعنی شرایط ازدواج را داشته باشند . برای ازدواج امکانات اولیه را باید داشته باشند. حالا ممکن است امکانات بالقوه را داشته باشد نه بالفعل را . مثلا تحصیلات دارد که بعدا بتواند کار پیدا کند و جربزه کار را دارد . این خودش خوب است .
www.ch3.irbtv.ir