چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

بچ دليل در ابتداي زندگي مشترك در روابط زناشويي، برای برخي از خانم ها مشکل واژینیسم به وجود می آید آیا می توان از آن جلوگیری کرد؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي:
واژینیسم عللی دارد و شاید مهمترین روحی و روانی است مثلا خانم ترس دارند و این به نظر من علتش عدم آگاهی زوج های جوان است و ما در کشورمان در این زمینه خیلی ضعف دا ریم وضعف فرهنگی در این قسمت داریم . جوانان در رابطه با مسائل جنسی اطلاعات ندارند ، وارد زندگی میشوند و در درونشان ترس ایجاد میشود . بعضی ها سوال می کردند که من از ازدواج می ترسم . پاسخ دادم : شما میترسید ، چون جهل دارید. شما اگر بدانید و مطالعه کنید .الناس اعداء ما جهلوا : مردم ، دشمن نادانی های خود هستند . وقتی ما چیزی را نمیدانیم می ترسیم. جهل، واقعا ترس دارد. لذا من توصیه ام این است که این مسئله پیش نیاید و کسانی که در دوره عقد هستند و می خواهند این مسئله پیش نیاید ، مطالعه کنند. دوره عقد ، فواید زیادی دارد . یک کارورزی برای خانم و آقا است . یکی از راه های کارورزی ، مطالعه است. بهترین زمان مطالعه همین حالا است زیرا قبل از عقد به درد شما نمی خورد. ما در این زمینه ، کتاب داخلی و خارجی داریم . به خاطر اهمیت و ابتلائی است که مردم به این مسئله دارند. مثل کتاب دکتر استون، پاسخ به مسائل جنسی و زناشویی، کتاب خوبی است. کتاب جامع و خوبی است و این مسئله را هم توضیح داده است. راهنمای خانواده و آشنایی با مسائل جنسی و زناشویی دکتر علی اکبری هم، هست . ترس و اضطراب، با هم فرق می کند. این اضطراب، چرا ایجاد می شود؟ بعضی ها اطلاعات نادرست در مورد عروسی به دختر خانم ها می دهند و می گویند این رفتار، رفتار دردآوری است . ممکن است در بعضی ها به خاطر ساختار بدنی باشد ولی نیاید این مشکل را تعمیم داد و عمومیت ندارد . این را می گویند و دختر دچار اضطراب می شود. ما به خانمی که این مشکل را دارند ، عرض میکنیم ، شما چرا بعضی ها را الگو قرار می دهید؟ هشتاد درصد خانم هایی که ازدواج کرده اند ، هیچ مشکلی برایشان پیش نیامده و دارند زندگی می کنند و شما چرا آن چند نفر را ملاک قرار می دهید ؟ آنهایی که از شما ضعیف تر و لاغرتر و کوچکترهستند ، ازدواج کردند و مشکلی هم برایشان ایجاد نشده است . متاسفانه بعضی مواقع، خانواده ها این استرس را بوجود می آورند سی سال است که انقلاب کرده ایم، در جهت علمی پیشرفت کرده ایم . ولی هنوز خانواده هایی، در بعضی شهرها داریم که با این قضیه، برخورد های وحشتناکی می کنند. دختر و پسر را در شب زفاف م تحت فشار قرار میدهند که باید عروسی کنید. این اضطراب و استرس می آورد. مشکل واژینیسم برای خانم ایجاد میشود و برای آقا هم مشکلاتی ایجاد میکند . این افکار را دور بریزید و فرهنگ سازی کنید و محکم بگویید ما بنا بر عروسی نداریم . زیر یک سقف می رویم و زندگی زناشویی را شروع میکنیم ولی می خواهیم از نظر روحی آماده بشوییم و به این آمادگی برسیم و متاسفانه ، برخوردهای نسنجیده آقا، در شب زفاف و بی تدبیری ها، رفتارهای خشن و به دور از عواطف و شتاب زدگی، این مشکل واژینیسم را در همسر شما ایجاد می کند. فرصت بدهید. شتاب نکنید. بگذارید ارتباط عاطفی برقرارکنند. این سنت در دین، اصلا مستندات ندارد. ما در فرهنگ ایرانی ، یک چیزهایی داریم که فرهنگ اسلامی و دینی ما نیست و برعکس هم هست. البته حالا کمتر شده ، چون سطح فرهنگها بالارفته است. یک زن و مرد، هر وقت که نیاز داشتند، ازدواج می کنند .مستقر در منزل بشوند و بیشتر این شتاب زدگی ها هم، ازطرف خانواده ها است که می خواهند ثابت کنند، دختر خانمشان دوشیزه بوده و مدرکی برای خودشان و دیگران می خواهند که، کار قشنگی نیست. ولی گاهی مربوط به شب زفاف نیست. به دوران خیلی قدیم ربط دارد، دوران کودکی ، یک تجربه ناخوشایندی درهمین زمینه ها داشته اند. مثلا دختر خانم کوچولویی بودند که با بدنشان ور می رفتند و مادر، یک برخورد بدی کرده واین توی ضمیر ناخودآگاهش رفته است. پس این خیلی مهم است. حالابیست سال گذشته و این، ترس و وحشت ایجاد کرده ، شاید گاهی اضطراب نیست، احساس گناه است. ما در خانواده های مذهبی داریم که با مسائل جنسی طوری رفتار می کنند که انگار این مسائل، صددرصد مسئله کثیفی است و رفتارهای آلوده ای است و گناه است و این طور جا می اندازد. بله ما خانواده مذهبی نیاز داریم که عفت،حیاء، پاکدامنی را آموزش دهیم . اینها، همه به جای خود است . ولی این شدت عمل ها و سخت گیرهای زیادی، برایش جا می اندازد که معادل گناه است و آنرا گنا ه می داند. ممکن است نقص عضو التهابی در دستگاه جنسی و اندام جنسی زن پیش بیاید که همه قابل درمان است وعرض کردم، پی گیری کنید و درمان کنید.
www.ch3.irbtv.ir