چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

سركه خوردن قبل از غذا چه فايده اي دارد؟

پاسخ :
عن محمّد بن عليّ الهمداني :
إنَّ رَجُلاً كانَ عِندَ الرِّضا عليه‏السلام بِخُراسانَ ، فَقُدِّمَت إلَيهِ مائِدَةٌ عَلَيها خَلٌّ ومِلحٌ ، فَافتَتَحَ عليه‏السلام بِالخَلِّ فَقالَ الرَّجُلُ : جُعِلتُ فِداكَ ! أمَرتَنا أن نَفتَتِحَ بِالمِلحِ؟ !
فَقالَ : هذا مِثلُ هذا - يَعنِيالخَلَّ - وإنَّ الخَلَّ يَشُدُّ الذِّهنَ ، ويَزيدُ فِي العَقلِ؛
به نقل از محمّد بن على همدانى: مردى در خراسان ، نزد امام رضا عليه‏السلام بود. در اين هنگام ، نزد ايشان سفره‏اى گستردند كه در آن ، سركه و نمك بود. امام عليه‏السلام با سركه آغاز كرد. آن مرد گفت: فدايت شوم! به ما فرموده‏ايد كه با نمك، آغاز كنيم.
فرمودند: «اين ، همانند آن (يعنى نمك) است. سركه ، ذهن را استحكام مى‏بخشد و عقل را افزون مى‏كند».
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 329 ، حديث 4