چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

ناشتا خوردن بِه چه فوایدی دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
كُلُوا السَّفَرجَلَ عَلَى الرِّيقِ ؛ فَإِنَّهُ يُذهِبُ وَغَرَ الصَّدرِ؛
ناشتا بِهْ بخوريد ؛ چرا كه حرارت سينه را از ميان مى‏برد .
كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 40 ، حديث 28259

*******
امام على عليه‏السلام :
دَخَلتُ عَلى رَسولِ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم يَوما وفي يَدِهِ سَفَرجَلَةٌ، فَجَعَلَ يَأكُلُ ويُطعِمُني ويَقولُ :
كُل يا عَلِيُّ ؛ فَإِنَّها هَدِيَّةُ الجَبّارِ إلَيَّ وإلَيكَ .
قالَ : فَوَجَدتُ فيها كُلَّ لَذَّةٍ .
فَقالَ : يا عَلِيُّ ، مَن أكَلَ السَّفَرجَلَةَ ثَلاثَةً أيّامٍ عَلَى الرِّيقِ صَفا ذِهنُهُ ، وَامتَلَأَ جَوفُهُ حِلما وعِلما ، ووُقِيَ مِن كَيدِ إبليسَ وجُنودِهِ ؛
روزى ، در حالى كه پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم يك بِهْ در دست داشت ، بر ايشان وارد شدم . ايشان به خوردن بِهْ و دادن پاره‏هايى از آن به من پرداخت و مى‏فرمودند: «اى على ! بخور ، كه اين ، هديه خداوند به من و توست» .
من در آن ، همه لذّت‏ها را ديدم .
پيامبر صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم همچنين فرمودند: «اى على ! هر كس سه روز ناشتا بِهْ بخورد ، ذهنش صفا مى‏يابد، درونش از دانش و بردبارى مى‏آكَنَد و از نيرنگ ابليس و سپاهيانش نگه داشته مى‏شود» .
عيون أخبار الرضا عليه‏السلام ، جلد 2 ، صفحه 73 ، حديث 338

*******
امام صادق عليه‏السلام :
مَن أكَلَ سَفَرجَلَةً عَلَى الرِّيقِ ، طابَ ماؤُهُ ، وحَسُنَ وَلَدُهُ؛
هر كس ناشتا يك بِهْ بخورد، نطفه‏اش پاكيزه مى‏شود و فرزندش نيكو مى‏گردد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 357 ، حديث 3