چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

مي‌گويند كسي كه براي امام حسين(عليه السلام) بگريد، بهشت بر او واجب مي‌شود. حال اگر آن شخص گناهي كرد، باز بهشت بر او واجب است؟

پاسخ :
اجر و ثواب هايي كه براي گريه بر امام حسين(ع) ذكر شده، به صورت مطلق نيست، بلكه مانند امور عبادي و كارهاي خوب ديگر مشروط به تقوا و ترك گناه است. قرآن مجيد مي‌فرمايد: "إنّما تقبّل الله من المتّقين؛ تنها خداوند از پرهيزكاران قبول مي‌كند". اگر گريه بر امام حسين(ع) همراه با گناه باشد، آن اجر و ثواب ديگر نخواهد بود زيرا اشكي اعتبار دارد كه مبيّن پيوند عاطفي و رابطة مكتبي و اتصال روحي با راه و فكر و خط ائمه(ع) و سيدالشهدا باشد. در اين صورت اشك و گريه زمينه ساز پرهيز از گناه مي گردد.
دل و جان آلوده به گناه، همسويي با امام(ع) ندارد. از طرف ديگر حسنات و از جمله گريه بر امام حسين(ع) افاتي دارد كه مهم ترين آن معصيت و نافرماني خدا است.
www. eporsesh.com

نظرات کاربران