چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

سلام نمودن بر امام حسين(عليه السلام) «السلام عليک يا...» در زيارات ايشان به چه معني است؟ و آيا ايشان پاسخ سلام را مي دهند؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آيت الله العظمي حسين مظاهري(دامت بركاته):
عرض سلام در زيارات، به معناي اظهار ارادت خاضعانه به پيشگاه منور حضرات معصومين(عليهم السلام) است و چنانکه در زيارت ها وارد شده است که: اشهد انک تسمع کلامي و ترد سلامي» و يا در اذن دخول مشاهد مشرفه مي خوانيم «اللهم اني... أعلم أن رسولک و خلفائک عليهم السلام احياء عندک يرزقون يرون مقامي و يسمعون کلامي و يردون سلامي و انک حجبت عن سمعي کلامهم و فتحت باب فهمي بلذيذ مناجاتهم» و البته کساني هم هستند از اولياء الهي که به لطف و اذن خداي تعالي، جواب و پاسخ سلام را از ائمه هدي(عليهم السلام) مي شوند. فهنيئا لهم.
منبع: خون موعود، علي(مهرداد) آقا شريفيان و عبدالرسول احمديان