چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

مدتي است به دنبال يک دستگاه براي ذخيره اطلاعات در شبکه هستم. مي خواهم همه کاربران شبکه بتوانند به آن دسترسي داشته باشند و بتوان به طور مستقيم اطلاعات را روي آن ذخيره کرد. برخي يک هارد ديسک اکسترنال را پيشنهاد مي کنند، اما در اينترنت خواندم که بايد يک دستگاه NAS خريداري و نصب کنم. مي خواهم شما راهنمايي کنيد که External HDD با NAS چه تفاوتي دارد و استفاده از کدام يک بهتر است؟

پاسخ :
براي پاسخ به اين پرسش بايد نخست مشخص شود، دستگاه ذخيره سازي اطلاعات در يک شبکه خانگي يا شبکه بزرگ با چندين سرور و کلاينت و تجهيزات شبکه مورد استفاده قرار مي گيرد. در کل NAS ( Network Attached Storage) يک دستگاه ذخيره سازي و اشتراک گذاري اطلاعات براي شبکه هاي گسترده چند سکويي( مانند ويندوز، لينوکس و ...) است. NAS از سيستم فايل هاي شبکه اي مانند NFS( يونيکس) و CIFS( ويندوز) و پروتکل هاي HTTP، FTP و TCP/IP پشتيباني مي کند. اين دستگاه به صورت Plug-and- Play در شبکه قرار گرفته و تمام تجهيزات شبکه فارغ از مدل و سکوي کاري مي توانند به آن متصل شده و اطلاعات را تبادل کنند. ذخيره سازي با NAS اطمينان، سرعت، انعطاف و ارائه راه کارهاي تجاري را براي شبکه هاي گسترده درون سازماني فراهم مي کند. همچنين مي توان روي اين دستگاه ها امنيت بيشتري براي اطلاعات فراهم کرد.
بنابراين مشخص است که نمي توان يک دستگاه NAS را براي يک شبکه خانگي با حداکثر دو الي سه کاميوتر يا نوت بوک استفاده کرد و به صرفه نيست. NAS براي شبکه هايي مناسب است که شامل سيستم ها و سيستم عامل هاي مختلفي است و ترافيک روي آن خيلي زياد است. به اين نکته نيز دقت کنيد که NAS با DAS (Direct Attached Storage) و SAN ( Storage Area Network) متفاوت است. DAS دستگاهي است که به طور مستقيم به سرور متصل مي شود، اما NAS لزوماً به طور مستقيم با سرور ارتباط ندارد. يک هارد ديسک ساده که با کابل به سرور متصل شده باشد به نوعي يک DAS است. SAN شباهت هاي زيادي به NAS دارد، اما بيشتر به يک معماري و توپولوژي ذخيره سازي اطلاق مي شود و يک دستگاه فيزيکي صرف نيست. اين سه در ظاهر دستگاه هاي ذخيره سازي اطلاعات هستند، اما از نظر کاربرد و معماري و پارامترهاي ديگر با يکديگر متفاوت بوده و به طور کلي براي شرکت ها و شبکه هاي خيلي بزرگ و گسترده استفاده مي شوند و کاربردهاي خانگي ندارند. اگر به دنبال يک دستگاه ذخيره سازي اطلاعات ساده هستيد که براي مثال از اطلاعات خودتان روي آن پشتيبان گيري کنيد يا به عنوان يک هارد ديسک دوم و بزرگ تر به آن نگاه مي کنيد، تهيه يک هارد ديسک منطقي تر است.
منبع: ماهنامه عصر شبكه، شماره 103

نظرات کاربران