چهارشنبه، 25 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

آيا در اين عالم به روح آسيبي مي رسد؟


پاسخ :
آسيب به دو معني ممکن است بکار رود يکي به معني ضرر ديدن و ديگري به معني سقوط کردن و هبوط کردن معنوي و پائين آمدن درجات. هر ضرري که به روح انسان برسد موجب سقوط آن نمي¬شود، چه بسا ضررها و مشکلاتي که باعث تعالي و تکامل روح مي¬شود.
هر کدام از اين معني که مراد و مقصود شما باشد جواب اين است که در اين عالم هم به روح آسيب وارد مي شود بلکه تمامي آسيب¬ها به نوعي متوجه روح است زيرا ضررهايي که به روح و نفس مي¬رسد به دو قسم است:
1- ضررهايي که مستقيم به روح وارد مي¬شود مثل اينکه به او توهين مي¬کنند يا تهمت مي¬زنند يا خبر ناگواري به او مي¬دهند يا يکي از عزيزانش را در جلو روي او اذيت مي¬کنند.دراين موارد ضرر به طور مستقيم و بدون واسطه به روح وارد مي¬شود و سبب تألم و ناراحتي آن مي¬گردد.
2- ضررهايي که غير مستقيم به روح وارد مي¬شود مثل اينکه جراحتي به شخصي وارد مي شود و از طريق آزار جسم و نيز پي-آمد آن آسيب، روح او مورد اذيت قرار مي¬گيرد.
اين ضررها گاهي باعث رشد و تکامل روح مي¬شود و اين در صورتي است که شخص در مقابل اين مصائب و مشکلات صبر و استقامت نمايد. قرآن مجيد مي¬فرمايد :« وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَيْ‏ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ اْلأَمْوالِ وَ اْلأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصّابِرينَ الَّذينَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصيبَةٌ قالُوا إِنّا لِلّهِ وَ إِنّا إِلَيْهِ راجِعُونَ.»1
قطعاً همه شما را با چيزي از ترس، گرسنگي، و کاهش در مالها و جانها و ميوه‏ها، آزمايش مي‏کنيم؛ و بشارت ده به استقامت‏کنندگان! آنها که هر گاه مصيبتي به ايشان مي‏رسد، مي‏گويند: «ما از آن خدائيم؛ و به سوي او بازمي‏گرديم!»
ولي گاهي همين ضررها متأسفانه باعث سقوط و هبوط روح مي¬شوند و اين در جايي است که شخص در برابر اين مشکلات تحمل و مقاومت نکرده و از جاده اعتدال خارج شود؛ معصيت خداي متعال را بنمايد و به خود و ديگران ظلم نمايد.[2
پی نوشتها:
1. سوره بقره، آيه 155.
2. اين جواب با مشورت استاد دکتر احمد بهشتي تهيه شده است.
www.shamimm.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما