چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در چه صورت مي توان آرزوي مرگ كرد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
لايَتَمنّى أحَدُكُمُ المَوتَ إلاّ أن يَثِقَ بِعَملِهِ ؛
هيچ يك از شما آرزوى مرگ نـكند ، مـگر اين كه به عمل خود اطمينان داشته باشد .
كنزالعمّال : 42153 منتخب ميزان الحكمة : 520
*******
الإمامُ الكاظمُ عليه‏السلام لِرجُلٍ يَتَمنّى المَوتَ :
هل بينَكَ وبينَ اللّه قَرابَةٌ يُحابيكَ لَها ؟ قالَ : لا . قالَ : فهَل لكَ حَسَناتٌ قَدَّمتَها تَزيدُ على سَيّئاتِكَ ؟ قالَ : لا . قالَ : فأنتَ إذا تَتَمنّى هَلاكَ الأبَدِ !
امام كاظم عليه‏السلام - به مردى كه آرزوى مرگ مى‏كرد- فرمودند: آيا ميان تو و خداوند خويشاونديى است كه به خاطر آن تو را كمك رساند ؟ عرض كرد : خير . فرمود : آيا خوبى‏هايى كه بر بدى‏هايت فزونى داشته باشد پيش فرستاده‏اى ؟ عرض كرد : خير . فرمود : پس ، با اين حال تو هلاكت ابدى را آرزو مى‏كنى !.
كشف الغمّه : 3 / 42 منتخب ميزان الحكمة : 520