سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

چگونه مي‏توان سردرد را ازبين برد؟

پاسخ :
درمان سردردها سابقه‏اي طولاني دارد و به دوران قبل از تاريخ بر مي‏گردد، يعني زماني كه شفادهنده‏ها هم جادوگر بودند و هم كشيش. بعدها مصري‏ها، نوعي جراحي مغز را كه امروزه به نام ( trephinationسوراخ كردن كاسه سر) گفته مي‏شود انجام دادند. پژوهشگران شواهدي يافته‏اند دال بر اينكه آنها از وسايل سنگي براي ايجاد سوراخ در جمجمه استفاده مي‏كردند تا ارواح پليد بتوانند خارج شوند. به سختي مي‏توان گفت كه آيا اين روشها شفا دهنده سر درد بودند يا عامل ايجاد كننده آن! هم زمان با شروع دوره رنسانس، مردان علم پزشكي، برخي داروها و بي حس كننده‏هاي طبيعي، مانند مخلوط افيون را كشف كرده بودند تا بدين وسيله مانع درد شوند يا آن را كاهش دهند.
در دهه گذشته، شاهد پيشرفت چشمگيري براي پيدا كردن راههاي جديد و مؤثر در درمان سر دردهاي ميگرن بوده‏ايم.
به گفته انجمن پزشكي آمريكا، امروزه بيشتر مبتلايان ميگرن بهتر مي‏توانند درد را كنترل كنند و عوارض ناشي از آن را كاهش دهند. هدف طرحهاي درماني ويژه هر فرد، فرونشاندن علايم ميگرن، حفظ توانايي فرد براي فعاليت كردن در سطح نرمال يا نزديك به نرمال و كاهش دفعات يا زمان حمله‏هاي آينده ميگرن است. برنامه‏هاي درماني مبتلايان مي‏تواند براي جلوگيري از پيشرفت سر درد يا درمان عوارض بعد از وقوع سر درد باشد؛ و يا براي يك نفر از پنج نفر مبتلايان ميگرن كه دچار حمله‏هاي مكرر و تضعيف كننده مي‏شوند ممكن است برنامه درماني پيشگيري كننده پيشنهاد شود. خوشبختانه درمان بيماران به يك نوع روش درماني، محدود نمي‏شوند. در شكل‏گيري برنامه درماني ويژه هر فرد، پزشك معالج مي‏تواند از ميان داروهاي بسياري كه امروزه در دسترس هستند مواردي را انتخاب كند كه هر كدام ممكن است به تنهايي يادر تركيب با داروهاي ديگر به خوبي عمل كنند.
www.ch3.ir