سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

در مورد کسانی که کاندید پیوند قلب می شوند توضیح بفرمایید که چه مشخصاتی باید داشته باشند ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سید حسین میر حسینی، فوق تخصص جراحی قلب و پیوند قلب:
پیوند قلب با پیوند دیگر ارگان ها مانند کلیه و کبد اختلاف دارد . شخصی که برای پیوند انتخاب می شود و به اصطلاح دهنده است دیگر حیات ندارد. اینها افرادی هستند که مرگ مغزی شده اند و آن خانواده به اوج ایثار رسیده اند و حاضر هستند عضو عزیز خود را به شخصی که نیاز دارد منتقل کنند . دهنده باید یک شرایطی داشته باشد و ما یک سری آزمایشات از نظر عفونت ها ، بیماری ها و ویروس ها انجام می دهیم . از این نظرکه قلب طی احیاء آسیب ندیده باشد ، عضله ی سالمی داشته باشد یا رگ های آن سالم باشد . ما در کشور خود یک لیست از افراد گیرنده قلب داریم ، خصوصاً در بیمارستان ما که یک کار دقیق و کاملی را انجام می دهیم . این افراد انتخاب می شوند و بررسی می شوند و کسانی هستند که قلب آنها نارسایی کامل دارد . آنها را بررسی می کنیم که عفونت نداشته باشند ، مبتلا به چاقی یا لاغری مفرط نباشند ، بعضی از دارو ها را استفاده نکنند که بعد از پیوند می تواند آسیب برساند. افرادی که مشکلات شدید دستگاه گوارشی داشته باشند یا مشکلات شدید کلیه ای داشته باشند نمی توانند کاندید شوند . پس افرادی که نسبتاً سالم باشند و سن مناسبی داشته باشند در لیست قرار می گیرند . گروه خونی خیلی مهم است و اندازه ی قلب که البته 20% آن قابل اغماض است و باید با قلب دهنده تناسب داشته باشد. در این صورت شخص را خبر می کنیم و گیرنده در محل حاضر می شود و با رضایتی که متخصصین متعدد از دهنده خواهند داشت این پیوند را انجام می دهیم . به هر حال باید کاملاً باهم هماهنگی داشته باشند تا قلب مشکلات بعدی نداشته باشد . مسئله ی مهم رضایت خانواده و آشنایی با مسائل روحی و روانی بعد از پیوند است و به اصطلاح حمایت خانواده بسیار حائز اهمیت است .
www.ch3.ir