سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

دخترمن دو سال و نیم دارد و هروقت سرما می خورد سرفه های خروسی دارد. می خواستم ببینیم که این حساسیت است یا خیر و درمان آن چیست ؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر ناطقیان، فوق تخصص عفونی اطفال:
یکی از چیزهایی که با سرماخوردگی اشتباه میشود بحث خروسک یا کُروپ است . این یک بیماری نیست . بیماری ها علائم مشابه ایجاد میکنند. یک فرم شایع آن که معمولا انسان یک بار در زندگی دچار آن میشود و همان کروپ است . دختر ایشان یک فرمی از خروسک یا کروپ را دارند که ما به آن اِسپاس مُدیک کروپ میگوییم . بعضی از بچه ها وقتی سرما می خورند ممکن است ریه شان دچار خِس خِس بشود یعنی حساسیت ریوی دارند و بعضی ها هم حنجره شان دچار گرفتگی ، دو رگه شدن صدا ، سرفه ی خیلی شدید و عجیب و غریب دارند . این ها با کوچکترین عفونت ویروسی این ها این مشکل را دارند . بیماری خطرناکی نیست. تیپ سرفه ها بگونه ای است که خانواده را می ترساند که نکند کودک نتواند نفس بکشد و خفه بشود . بهترین کار در این کودکان مرطوب کردن محیط آنها به مجرد سرماخوردن است . از بُخور می توانند استفاده کنند و بُخور خیلی می تواند به آنها کمک کند . گرما آنها را اذیت می کند یعنی در عین اینکه هوا باید مرطوب باشد نباید خیلی گرم باشد . باید به آنها مایعات کافی داد . چون این ها تِم آلرژی در حنجره دارند از داروهای آنتی هیستامینیک و اگر لازم بشود یک تک دوزی از کرتُن را به آنها می دهیم . دوره ای دارد و خوب میشود . مسائل روحی هم خیلی روی آنها تاثیر دارد . این بچه ها وقتی وحشت میکنند صدایشان بدتر میشود . این مادر بداند به محض اینکه سرفه های آنها دارد تغییر صدا می دهد باید حمایتگرانه برخورد کرد و باید ترس را از آنها گرفت و این به کوتاه شدن بیماری کمک می کند .
www.ch3.ir