سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

آیا شیوع تومورهای رکتوم در خانم ها و آقایان از لحاظ جنسی و سنی به یک میزان است یا اینکه تفاوتی وجود دارد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد صادق فاضلی، فوق تخصص جراحی گوارش:
شاید در دو دهه ی قبل افراد بالای سی و پنج و چهل سال به تومورهای رکتوم و کولون مبتلا می شدند . اما متأسفانه الان درصد قابل توجهی از بیماران حتی زیر بیست سال هستند . و با توجه به عللی که مطرح است این مسئله قابل توجیه است . ما در اینجا خیلی در خصوص علل بحث نمی کنیم اما یکی از علل مهم تغذیه است . البته تغذیه تنها آن چیزی که می خوریم نیست بلکه مجموعه فرایندی که رخ می دهد تا غذا به دست ما برسد می تواند به عنوان یک فاکتور مطرح باشد . و عامل مهم دیگر ارث است ، بعضی از بیماری ها به شکل ارثی منتقل می شود و بیماری هایی است که زمینه ساز سرطان است. رژیم غذایی پرچربی و رژیمی که به مدت طولانی سرشار از گوشت قرمز باشد می تواند به عنوان یک فاکتور حساب شود . و سن نیز یک فاکتور است . جزء شایع ترین فاکتورهایی که درخصوص تومورهای کولون و رکتوم وجود دارد پلیپ است . این پلیپ ها می تواند به شکل ارثی باشد یا به شکل غیر ارثی . این بیماری هردو جنس را گرفتار می کند . شیوع آن معمولاً در سنین بالای سی و پنج و چهل سال است . البته در سنین پایین تر هم دیده می شود بخصوص افرادی که زمینه ی ارثی دارند که ممکن است در سنین پانزده سال و پایین تر هم دچار این بیماری شوند .
www.ch3.ir