سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

45 ساله هستم و حدود چهار سال است که پوست کف دست ها و پاهایم خشک میشود و خارش شدید دارد و از خارش به خون می افتد . و از راه رفتن افتاده ام بخاطر زخم های کف پایم و البته کف دستم کمتر است . بخاطر ضمختی بعضی مواقع سمباده به کف پایم می کشد . دکتر هم زیاد رفته ام . از آب زیاد استفاده میکردم ولی الان به آب خیلی حساس هستم . راهنمایی بفرمایید .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سید حسن اعتمادزاده، متخصص پوست و مو:
ما بیماری هایی داریم که سن آنها به پنجاه سال بیشتر نمی رسد . این بیماری ها از زمانی آمده اند که کفش ها از حالت چرمی به سمت مواد پلاستیکی آمدند . یکی از مواد حساسیت زا رزین است که در چسب استفاده میشود و در کفش ها هم چسب زیاد استفاده میشود . از وقتی که نایلون در پوشاک و البسه آمد مثل جوراب نایلونی و پلاستیکی . این بیماری در بچه ها خودش را بخوبی نشان می دهد و نامش دراماتیت کف پای نوجوانان و بچه ها است . این بیماری را در خانم ها هم می بینیم . علت این بیماری خیسی پا است ، استفاده نکردن از جوراب در کفش ها است ، راه رفتن با پای خیس روی فرش ماشینی و موکت است . پایی که خیس است و روی این موادی که از فرش ها و موکت ها آزاد میشود راه می رود ، این آلرژن ها را جذب میکند . ابتدا پا به خارش می افتد و چون با آب سر و کار دارند ، آب آنرا بدتر می کند و پوست را می ترکاند . پوست مثل یک ماهی تابه نیست که آنرا بساییم و صاف بشود . در این حالت خارش دست نزدن ، نخاراندن و نمالیدن بهترین کار است . فقط باید از مرطوب کننده استفاده کنند و پا را نرم و خشک نگه دارند . دیگر اینکه در کل روز از جوراب نخی استفاده کنند یعنی در کفش هم با جوراب نخی باشند . در خانه روی فرش با جوراب نخی باشند . روی فرش پشمی هم با جوراب نخی باشند . این کاری است که باعث میشود پوست فرصت پیدا می کند که خودش را بازسازی کند و برگردد . دارو هم باید استفاده کنند تا این پوستها زودتر برداشته بشود . وجود خود پوسته ، زخم ها و ترک ها را عمیق می کند . ایشان باید تحمل شان زیاد باشد زیرا درد دارند و بهترین کار این است که در تمام روز زیر جوراب نخی ، پا را با اوره ی ده درصد نرم کننده ، نرم نگه دارند و شبها هم با اوره بیست درصد تا صبح بزند واین ساخته شده اش هم موجود است . ایشان دچار بیماری ثانویه هم شده اند یعنی دست هم دچار آن شده است . توصیه می کنم که پیش پزشک بروند زیرا اگر قارچ پا داشته باشند باعث تشدید کف پا میشود و هم دچار انتشار ثانویه ی آن میشوند که حداقل آنرا درمان کنند زیرا این یک نوع اگزما همین است یعنی فرد قارچ پا دارد و دست اگزما پیدا می کند که به آن درماتیفیتیت می گویند که این بخاطر انگل در یک جایی است که اگزما پیدا می کند . انگل درما بشود این اگزما هم درمان میشود . برای ایشان خوب است که مجدد پیش پزشک بروند . سنباده و سوهان را کنار بگذارند . پوست کلفت تر میشود . اگر کسی دستش هیچ نوع اگزمایی نداشته باشد و فرد عادت کند که این را در یک جای خاص در روز پانزده دقیقه مالش بدهد ، اوحتما دچار اگزما میشود یعنی همین مالش و سایش ساده با نوک انگشت باعث تحریک پوست میشود که پوست کلفت میشود و با اگزما همراه است .
www.ch3.ir