سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

یک نوزادی داریم که کم وزن است و بعد که پیگیری کردیم گفتند که در قلبش سوراخ دارد. این کودک یکسال و دو ماه سن دارد . شربت فروسولفات به ما داده اند . آیا سرماخوردگی و مشکل قلب بهم ربط دارد ؟ می خواهم ببینم سوراخ قلب این بچه بسته میشود ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سعید مجتهدی زاده ، فوق تخصص قلب کودکان:
یکی از این علائم مشکل قلبی کودکان همین سرماخوردگی های زودرس و بیماری های عفونی ریوی است . این ها زود به زود سرما می خورند . دلیلش این است که خون در ریه هایشان جمع شده است . خون از بطن راست به بطن چپ می رود و به ریه ها می رود . و در آنجا تجمع خون داریم و میکروب هم در خون رشد میکنند . در واقع زمینه برای رشد میکروب هم فراهم است .پس این بچه ها زود به زود سرما می خورند . و بیماری های ریوی پیدا می کنند . باید مواظب آنها باشید ، واکسن انفولانزا به آنها بزنید ، لباس بیشتر به آنها بپوشید و از بردن آنها به مکان هایی که تجمع است خود داری کنید . این کارهایی است که شما می توانید بکنید . آن شربت فروسولفات که شربت آهن است و خوب است که مصرف کند . اگر این سوراخها کوچک باشند تا یک سالگی 45 درصد این سوراخ ها بسته میشوند و جای امیدواری هست ولی اگر کوچک نباشند خیلی از وقت ها بسته نمی شوند . پزشک قلب اطفال باید این را بررسی کند و ببیند که با دارو بچه را جلو ببرد یا اینکه وقت آن است که این سوراخ با جراحی بسته بشود . یا با آنژوگرافی . پس به تشخیص دکتر اطفال بستگی دارد . شما باید مواظب بچه باشید . گاهی اوقات سوراخ خیلی کوچک است و ارزش بستن ندارد و ما آنرا رها می کنیم ولی باید کار این بچه مرتب پیگیری بشود و معاینه بشود . گاهی هم مقدار مختصری دارو به آنها می دهیم .تمیزی دندان این بچه ها مهم است . از همین الان مواظب باشند که پوسیدگی دندان نداشته باشند و باید مسواک زدن را مثل همه ی بچه ها بطور جدی پیگیری کنند . چون از دهان و دندان میتواند میکروبی وارد خون بشود و به قلب این بچه ها برود ویک سوراخ کوچکی که مشکلی هم ندارد و با آن می تواند یک عمر طبیعی داشته باشد ، به علت عفونتی که از دهان به سوراخ قلب این بچه می آید ممکن است یک مشکل بزرگی برای این بچه ایجاد بشود.
www.ch3.ir