سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

پسر سیزده ساله‌ای دارم که گاهی اوقات دچار تپش قلب می‌شود چه فعالیت داشته باشد چه نداشته باشد . این تپش قلب وجوددارد و کم کم رفع می‌شود. در اکو چیزی مشاهده نشد. آیا مشکلی وجود دارد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر سعید مجتهدی زاده ، فوق تخصص قلب کودکان:
تپش قلب یک ارتباط مستقیمی با اضطراب دارد. خیلی از این بچه ها اضطرابی هستند . گاهی اوقات تیروئید او پرکار است یا گاهی اوقات قند خون یا چربی او بالا است و باید این ها را چک کنند . ما معمولا از چیزهای غیر قلبی شروع می کنیم تا به قلب برسیم . معمولا در قلب افتادگی دریچه ی میترال یا پرولابس که بیماری شایعی است ممکن است ایجاد مشکل بکند . و گاهی دچار تپش قلب بشود . این هم مهم نیست . گاهی اوقات مشکلات راههای هدایتی قلب است. گاهی قلب تند یا کند می زند ، این مهم است . یک آزمایشی داریم که به آن هُلتر مانتیتورینگ می گوییم . ما از بچه یک نوار قلب 24 ساعته یا 48 ساعته از بچه می گیریم . وسیله ای به بدن بچه وصل می کنیم و نوار قلب بچه در 24 ساعت ثبت میشود . بعد آن را با کامپیوتر بررسی میکنیم که آیا برای او در ورزش درخواب در بیداری مشکلی ایجاد میشود یا خیر و اگر مشکلی نباشد به والدین اطمینان می دهیم . قهوه و چای پررنگ نخورند ، اضطراب نداشته باشند ، کم خوابی یا خستگی نداشته باشد ، فیلم های وحشتناک نبینند ، اینها مهم است .
www.ch3.ir