سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

من یک بچه ی چهارساله دارم که انحراف مجاری ادرار دارد . به ما گفتند که در دوسالگی او را با ختنه عمل کنید . ولی عمل موفقیت آمیز نبود و دوباره همان جور ادرار می کند . سال گذشته هم عفونت ادرار گرفت . زمان عمل دوباره چه موقعی است ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر صلاح الدین دل شاد، فوق تخصص جراحی کودکان و نوزادان:
این بیماری انحراف مجاری ادرار نیاز به عمل جراحی دارد . این ها درجات مختلفی دارد . هشت نوع هستند که بعضی از آنها یک مرحله ای عمل میشود و بعضی دو مرحله ای عمل میشوند ، بعضی ها هم همراه با کج بودن آلت است که اول آن باید عمل بشود بعد مجاری ادرار در جایگاه خودش قرار می گیرد . این بچه ها نباید به هیچ وجه ختنه بشوند چون از آن پوستی که در جلوی آلت بچه ها هست ما استفاده می کنیم و مجرای ادرار را درست می کنیم . مجاری ادرار در آنها ناقص تشکیل شده است یعنی 2 سانت کمتر تشکیل شده است که ما از آن پوست استفاده می کنیم و مجرای ادرار را تکمیل می کنیم . این عمل های جراحی توسط جراحان اطفال در سراسر کشور و اُرولوگهای فوق تخصص اطفال انجام میشود . این عمل عوارض خودش را دارد . ممکن است در محل پیوند مجرای جدید با مجرای قبلی یک سوراخی باز بشود که ادرار از همان سوراخ خارج بشود و خانواده ی بیمار فکر می کنند که هیچ تغییری ایجاد نکرده است . گاهی هم ممکن است همان مجرای جدید قسمتی از آن پس بزند و کامل نشود . به هر حال جای ناامیدی نیست . ما معمولا این ها را شش ماه از عمل قبلی مجددا یک ترمیم برای آنها انجام می دهیم . یعنی حداقل شش ماه باید بگذرد تا عمل بعدی انجام بشود . من توصیه می کنم که پیش پزشک بروند و این قابل درمان است .
www.ch3.ir

نظرات کاربران