سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

ما در مورد تحقیقاتی که در رشته ارولوژی صورت گرفته در چه مرتبه ای از جهان قرار داریم؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر ناصر سیم فروش، فوق تخصص اورولوژی (جراحی کلیه )اطفال :
پیشرفت تحقیقات ، آموزش و درمان در کشورمان موقعی بوجود آمد که در حقیقت این سه تا با هم ادغام شدند و وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی بوجود آمد یعنی ما معتقد به دانشگاههای بدون دیوار هستیم یعنی آموزش در میدان و این موقعی حاصل شد که در حقیقت بهداشت و درمان و آموزش با هم یکی شدند که سر این بحث های بسیار زیادی بوده و خیلی ها سعی کردند بهداشت و درمان را از آموزش جدا کنند . این یک اشتباه وحشتناک است که بعضی ها هنوز دنبالش هستند و افتخار ما در این کشور که بهداشت جهانی به آن جایزه ی جهانی داده است که ما آموزش در میدان بعنوان الگو درجهان ارائه کرده ایم . یعنی یک دانشجوی پزشکی که فقط در کتابخانه بار بیاید ، وقتی بیرون می آید هیچی بلد نیست .علت پیشرفت چشمگیر دانش پزشکی ما بعلت این است که ما انترن ها ، دانشجویان و رزیدنت های مان در بیمارستانها در کنار اساتید رشد می کنند . در اوایل انقلاب که بهداشت و درمان از آموزش جدا بود ، در همدان یک ساختمان معمولی را بیمارستان کرده بودند و دانشجویان با چند بیمار پیچیده با اساتید کار می کردند . در حالیکه بیمارستان اصلی شهر که پر از بیمارهای معمولی بود که دانشجویان باید بعدا آنها را مداوا کنند ، برای خودش جدا بود . در بیمارستان هیچ کس نظارت علمی نداشت اساتید و دانشجو در آنجا نبود و از این طرف دانشگاهها محصور با دیوار بود . و دانشجوها در میدان نبودند ولی بعد از اینکه این ادغام موفقیت آمیز صورت گرفت ، بیمارستان های اصلی در اختیار مراکز آموزش قرار گرفت و سطح علمی بیمارستانها بالا آمد . شما ببینید که چه کارهایی در بیمارستانهای ما انجام میشود. و چه تحقیقاتی انجام میشود. همه ی اینها بخاطر این است که آموزش و تحقیق در کنار درمان قرار گرفته است. اگر شما یک کارخانه ی اتومبیل ساختید و درکنارش 10 درصد از کارخانه را در اختیار پژوهش قرار ندهید ، آن ماشین هیچ وقت پیشرفت نمی کند . و سی سال همان جوری می ماند ولی اگر 10 الی 20 درصد از درآمدش را در زمینه ی تحقیق هزینه کنید مرتب بهینه میشود . بنابراین این ادغام موفقیت ما بود که تحقیق جدا از درمان و آموزش نیست . الان دنیا ، دنیای ادغام است . ما داریم به طرف یکی شدن برمیگردیم با اینکه فوق تخصصی است ولی سعی می کنیم به یکدیگر برگردیم . این ادغام مبارکی بوده و ما همه باید سعی بکنیم که این را حفظ بکنیم چون این یک دست آورد جمهوری اسلامی برای دنیا است . ما نباید دوباره به عقب برگردیم . پیشرفت پزشکی ما موقعی شد که پزشکی ما مستقل شد . یعنی از وزارت علوم جدا شد و آموزش و تحقیق و درمان برای خودش قرار گرفت . و علوم فنی هم برای خودش شد . البته ما با دانشگاههای غیر پزشکی کار مشترک داریم . ما پروژه مشترک برای ساخت وسایل با دانشگاه امیر کبیر داریم . که پارسال یکی از بهترین پروژه های وزارت علوم در زمینه ی مهندسی پزشک بود . یک خانم مهندسی در مورد مسائل ساخت رباتیک پزشکی کار می کنند . در مورد تحقیقاتی که فرمودید خوشبختانه با حمایتی که مسئولین از تحقیقات کردند ، مراکز تحقیقات متعددی در کنار بیمارستان ها درست شد . مثلا در شهرهای مختلف بخصوص در تهران ما الان مرکز تحقیقات کلیه داریم . از وقتی که این مراکز درست شد ، میزان انتشارات ما خیلی بالا رفت زیرا در آنجا پزشکان جوان به ما کمک میکنند . ما فکر می دهیم و آنها کار را پیاده می کنند و انتشار میدهیم . شما می دانید که میزان رشد مقالات ما در دنیا در چه حدی است . ما دویست برابر رشد کرده ایم . همین مجله ی ما الان هفت سال است که به زبان انگلیسی ترجمه میشود . علاوه بر مقالاتی که از ایران چاپ میشود ما مقالاتی از آلمان ، اروپا ، عربستان ، پاکستان ، هند و ایرانیهای مقیم خارج داریم که بین المللی است و به همین دلیل رشد مقالات ما بالا می رود . تحقیقات ما دو نوع است . یکی تحقیقات بالینی است و یکی تحقیقات پایه ای است . الان تحقیقات سلولی و ملکولی در مرکز تحقیقات ما انجام میشود . تحقیقات بالینی هم نتایج آن متعدد بوده است و جایزه های بین اللمللی داخلی و خارجی مرکز ما داشته است که ثمره ی آن تحقیقات بوده است .
www.ch3.ir

نظرات کاربران