سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

برادرم در سن 12 سالگی اوریون گرفت و یکی از گوشهایش دچار مشکل شنوایی شد . نوار گوش گرفتند و گفتند که امیدی نیست . الان که 18 سال دارد احساس میکند که در گوشش صدای زنبور می آید و گاهی درد هم دارد . آیا الان امیدی است که شنوایی او برگردد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر اَجلولیان، فوق تخصص گوش و حلق و بینی:
این افراد در کشور ما و در دنیا که مثل ایشان دراثر اوریون شنوایی یک گوششان را از دست داده اند زیاد هستند . بیشتر این افراد چون یک گوش خوب دارند خیلی برایشان مهم نیست که گوش دیگرشان نمی شود . در قدیم حتی این افراد در سن سربازی متوجه می شدند که یک گوش او شنوایی ندارد ولی همه ی زندگی شان هم طی می شد . اگر واقعا برای بیمار مشکلی ایجاد نمی کند واقعا نیازی به عمل ندارد . و یک گوش برای یک زندگی خوب و معمولی کافی است . ولی اگر کسی واقعا از صدای وز وز یا سوت آن گوش ناشنوا بشدت ناراحت باشد و زندگی روزمره اش بطور عادی انجام نشود یعنی نتواند درس بخواند یا سرکار برود و زندگی اش مختل بشود راه حل هایی داریم . برای کسانی که یک گوش ناشنوا دارند و بنا به دلیلی حتما می خواهند با دو گوش بشنوند . فرض کنید فردی معلم است و باید دو گوشش شنوایی داشته باشد تا جهت صدا را تشخیص بدهد . یا فردی پلیس است و لازم دارد که جهت صدا را تشخیص بدهد . برای این افراد سمعک های نیمه کاشتنی هم وجود دارد که در کشور هم هست و می توانند استفاده کنند . این سمعک هایی است که یک پیچ تایتانیوم دارد که داخل جمجه کاشته میشود و پیچ از روی سر و پشت گوش بیرون می آید و روی آن یک سمعک کاشته میشود . این سمعک هم شنوایی دو گوشی را ایجاد می کند . یعنی صدایی را که فرد پشت گوش ناشنوایش می شنود باز صدا را درک می کند البته صدا از طریق گوش سالم درک میشود ، به نوعی زندگی شان راحت تر میشود و شنوایی عملا دو گوشی میشود .به پیشنهاد من این هم برای کسانی استفاده بشود که واقعا ضرورت دارد که ما برایشان استفاده کنیم . چون واقعا اگر دارد با یک گوش زندگی اش را می چرخاند بالاخره این یک عمل جراحی است و مشکلات خاص خودش را دارد . سمعک هم به اندازه ی یک بند انگشت در پشت گوش است . این تکنولوژی روز دنیا است و در کشورهم وجود دارد و برای افرادی خاصی ضرورت دارد و باید انجام بشود .
www.ch3.ir