سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

بچه ی من در چهارماهگی عفونت ریه گرفت و چند روز هم دربیمارستان بستری بود .الان هروقت سرما می خورد خس خس سینه و سرفه ی شدید دارد . بعضی مواقع از سرفه نمی تواند بخوابد . عکس ریه هم عفونت را نشان داد . آیا سرفه بخاطر عفونت ریه است ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر علیرضا ناطقیان، فوق تخصص عفونی اطفال:
اگر ما در کودک عکس ریه بگیریم و تب بالایی هم وجود داشته باشد وبگوییم که سینه پهلو دارد ، این یک درمان استاندارد دارد . مدت درمان برای سینه پهلو 7 تا 10 روز است . اگر کمتر از این مدت درمان بکنیم ممکن است عفونت ریوی کامل رفع نشود . به هرحال بدن هم یک سیستم دفاعی دارد و خودش کمک می کند ولی یکی از مشکلاتی که ما ممکن است داشته باشیم این است که بعد از تلخیص از بیمارستان ، توجیح کافی برای پدر و مادر صورت نمی گیرد و درمان ناقص انجام می شود . اما اینکه آیا اثر همان عفونت ریه است ، گفتن آن سخت است . ما ویروس هایی را داریم که می توانند اثرگذار باشند و می توانند ریه کودک را حساس بکنند که درهر سرماخوردگی مخصوصا با همان تیپ ویروس دوباره علائم ریوی اتفاق بیفتد . و سوال دیگر این است که سیستم ایمنی این کودک چطور است ؟ اگر دوبار برای یک کودک تشخیص سینه پهلو گذاشته شود ، حتما بررسی سیستم ایمنی لازم است. منتها چون می گویند که خس خس سینه دارد ، شاید واقعا لازم باشد که از نظر آلرژی آسم هم این کودک مورد بررسی قرار بگیرد . بعضی مواقع عفونت های ریوی فقط مقدار کمی در ریه اثر می گذارند که ما نمی توانیم بگوییم که سینه پهلو است و همکاران رادیولوژیست ما هم می گویند شاید شروع یک سینه پهلو باشد. ولی کودک دچار آلرژی آسم است و این تشخیص افتراقی مهم است . بچه هایی که با هر سرماخوردگی دچار خس خس سینه می شوند بهترین تشخیص برای آنها آلرژی ریه است . اگر علائم ریوی کودک شدید است ، ما عکس را بگیریم . خیلی از خانواده ها از ترس اینکه به بچه شان اشعه داده شود ، از دوباره عکس گرفتن خود داری می کنند. عکس ریه اشعه ی خیلی کمی دارد . اگر پزشک می خواهد عکس تکرار بشود ، واقعا عکس یک ماه پیش به درد نمی خورد . عکس باید تکرار بشود . اگر کودک ریه حساسی دارد یک درمان طولانی مدت و پیشگیری کننده حالتش را به جایی برساند که وقتی سرما می خورد به این راحتی دچار خس خس سینه نشود .
www.ch3.ir