شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

بعضی ها در زمان تهوع یا دفع خون می بینند ، اینها علائمی چیست ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر ایرج خسرونیا، متخصص داخلی ، گوارش:
مردم ما تا در استفراغ خون می بینند فوری به پزشک مراجعه می کنند و همه می ترسند ولی دفع خون از طریق مدفوع را مهم نمی دانند و ماهها مراجعه نمی کنند و فکر می کنند که بواسیر دارند درصورتیکه بواسیر نیست . با دفع خون چه از طریق دهان و چه از طریق مدفع حتما باید به پزشک مراجعه بکنید . خونی که از استفراغ می آید ممکن است از ضعف یا تومور یا ورم مری باشد یا ناراحتی های معده باشد یا سرطان باشد. اثنی عشر معمولا کمتر سرطان می شود ولی بعلت زخم و ورم ممکن است خونریزی بکند . معمولا استفراغ با غذا و با درد و سوزش همراه است . غذا که استفراغ می کنیم خون هم همراه آن است . خون اکثرا روشن است ولی وقتی در معده می ماند ممکن است سیاه رنگ بشود. پس اگر استفراغ خونی داریم باید به پزشک مراجعه کنیم . گاهی ما دفع خون داریم ولی خودمان از آن آگاه نیستیم زیرا خون با مدفوع همراه است و فقط آزمایشگاه می تواند به ما بگوید که شما دفع خون دارید. در خارج چون با دستمال کاغذی خودشان را تمیز می کنند به مجرد اینکه با خون برخورد می کنند متوجه می شوند ولی گاهی اوقات این قدر دفع خون زیاد است خود بیمار هم متوجه می شود ،ممکن است خون قطره قطره بیاید یا قبل یا بعد از مدفع یا آغشته به مدفوع بیاید . ممکن است بسیاری از میکروب های داخل روده ، ایجاد اسهال خونی بکند که سردسته ی آنها آمیب ها هستند . خون روشن همراه با مدفوع می آید و موفوع حالت اسهالی و بلغمی دارد . گاهی خون در جدار مدفوع است که این نشان می دهد قسمت تحتانی روده مبتلا به یک بیماری خراش ، زخم یا بواسیراست .گاهی قبل از مدفوع این خون چکه چکه می آید که نشانگر خونریزی از قسمت تحتانی است . گاهی اوقات خون بعد از مدفوع می آید که این ممکن است از قسمت فوقانی روده باشد اگر خون سیاه رنگ و بصورت قیر و بد بو باشد از قسمت فوقانی است . ممکن است خونریزی معده و اثنی عشر داشته باشیم و استفراغ هم نکنیم و مدفوع سیاهرنگ باشد . این را بحساب غذای دیشب نگذاریم و حتما به پزشک مراجعه کنید . این خونریزی است یا خونریزی هایی که بخاطر سرطان معده به ما مراجعه می کنند بصورت خون روشن است . کسانی که خون روشن دفع می کنند یبوست هم دارند . سرطان های روده بزرگ بخصوص قسمت تحتانی باعث اسهالی شدن مدفوع می شود و بیمار فکر می کند که اسهال دارد و قرص های ضد اسهال می خورد . این یک تومور است و نمی گذارد مواد سفت مدفوع از روده رد بشود و مایعات از کنار تومور رد میشود و بصورت اسهال خودش را نشان می دهد . این گمراه کننده است و این بیماران بعد از مدتها به پزشک مراجعه می کنند یعنی وقتی که لاغر ، ضعیف و بی حال شده ، به ما مراجعه می کند که من مرتب اسهال دارم . وقتی بیمار را اندوسکوپی می کنیم می بینیم که بیماری پیشرفته ای دارد . ما بیماری داریم که با هموگلوبین سه و چهار به ما مراجعه می کند یعنی حدودا سه چهارم خون رفته است . پس خونریزی تحتانی را جدی بگیرید و فقط فکر نکنیم که بواسیر یا خراش است و خودش خوب می شود .
www.ch3.ir

نظرات کاربران