دوشنبه، 5 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيا بيمار هم از عيادت شدن، پاداش مي برد؟

پاسخ :
الكافي عن عبداللّه‏ بن سنان عن الإمام الصادق عليه‏السلام :
يَنبَغي لِلمَريضِ مِنكُم أن يُؤذِنَ إخوانَهُ بِمَرَضِهِ ، فَيَعودونَهُ فَيُؤجَرُ فيهِم ويُؤجَرونَ فيهِ .
قالَ : فَقيلَ لَهُ : نَعَم ، هُم يُؤجَرونَ بِمَمشاهُم إلَيهِ ، فَكَيفَ يُؤجَرُ هُوَ فيهِم؟
قالَ : فَقالَ : بِاكتِسابِهِ لَهُمُ الحَسَناتِ فَيُؤجَرُ فيهِم ، فَيُكتَبُ لَهُ بِذلِكَ عَشرُ حَسَناتٍ ، ويُرفَعُ لَهُ عَشرُ دَرَجاتٍ ، و يُمحى بِها عَنهُ عَشرُ سَيِّئاتٍ .
الكافى- به نقل از عبد اللّه‏ بن سنان ، از امام صادق عليه‏السلام : «بايسته است بيمار شما ، برادران خويش را از بيمارى خود ، آگاه سازد تا آنان ، به عيادت وى بروند و هم او به سبب كار آنان ، پاداشى يابد و هم آنان ، در برابر آنچه براى او كرده‏اند ، پاداش بگيرند» .
در اين هنگام گفته شد : آرى . [مى‏فهميم كه] آنان با رفتن به عيادت بيمار ، پاداش مى‏گيرند ؛ امّا او چگونه به سبب كار آنان ، پاداش مى‏يابد؟
فرمود : «به اين سبب كه واسطه كسب حَسَنات از سوى آنان شده است ، به سبب آنان پاداش مى‏يابد و بدين واسطه ، براى او ده حسنه نوشته مى‏شود ، ده مرتبه مقامش بالاتر برده مى‏شود و بدين وسيله ، ده گناه از او محو مى‏گردد» .
الكافي ، جلد 3 ، صفحه 117 ، حديث 1 ، مكارم الأخلاق ، جلد 2 ، صفحه 174 ، حديث 2440 ، مستطرفات السرائر ، صفحه 86 ، حديث 35 وفيه «حسنة» بدل «عشر حسنات» ، بحار الأنوار ، جلد 81 ، صفحه 218 ، حديث 12 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 204