دوشنبه، 12 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيه نذير (سوره فاطر، آيه 24)، چگونه دلالت بر وجود امام زمان (عج) دارد؟

پاسخ :
خداوند متعال مى‌فرمايد: «و أن من امة الا خلا فيها نذير(1)؛ و هر امتى در گذشته انذاركننده‌اى داشته است.»
از آيه فوق به خوبى استفاده مى‌شود كه در هر زمانى بايد در ميان مردم حجت خدا و هادى على الاطلاق موجود باشد.
امام باقر عليه السلام فرمود: «اى گروه شيعه خداوند تبارک و تعالى مى فرمايد: و ان من امة الا خلا فيها نذير. عرض شد: اى ابا جعفر مگر نذير بر اين امت محمد نيست؟ حضرت فرمود: ... صدقت فهل كان نذير و هو حى من البعثة فى اقطار الارض ...(2)؛ ... آرى راست مى‌گويى آيا محمد در زمان حياتش انذاركننده از زمان بعثت براى همه مناطق نبود؟ ...».
در تفسير على بن ابراهيم در ذيل آيه فوق مى‌خوانيم : «... لكل زمان امام ...(3)؛ ... و براى هر زمانى امامى است ...».

پی‌نوشت‌ها:
1- سوره فاطر، آيه 24.
2- كافى، ج 1، ص 249.
3- تفسير على بن ابراهيم قمى، ج 2، ص 209.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران