دوشنبه، 12 ارديبهشت 1390

پرسش :

حديث «اهل‌بیت، امان اهل زمين هستند»، چگونه بر وجود امام زمان (عج) دلالت دارد؟

پاسخ :
مطابق روايات فريقين، اهل‌بيت پيامبر عليهم السلام به عنوان امان اهل زمين معرفى شده‌اند. ابن حجر از پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله نقل كرده كه حضرت فرمودند: «اهل‌بيت من امان براى اهل زمين هستند پس هر گاه اهل‌بيتم هلاک شوند، اهل زمين را آنچه خداوند وعده داده خواهد رسيد.»(1)

سمهودى بعد از نقل اين حديث مى‌گويد: «محتمل است كه مراد از اهل‌بيتى كه امان امت هستند همان علماى از آن‌ها باشند كه مردم را هدايت مى‌نمايند، آن گونه كه مردم به ستارگان هدايت مى‌يابند».(2)

اين حديث به خوبى دلالت بر اين نكته دارد كه بايد در هر زمانى فردى از اهل‌بيت عصمت و طهارت كه اهليت براى تمسک دارد موجود باشد و او غير از معصوم نيست. و در اين زمان غير از مهدى موعود (عج) كسى ديگر نيست، پس بايد موجود باشد و گرنه زمين و آنچه در آن است نابود خواهد شود.

پی‌نوشت‌ها:
1- صواعق المحرقه، ص 150.
2- رشقة الصادى، ص 78.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران