سه‌شنبه، 13 ارديبهشت 1390

پرسش :

چه عواملى زمینه ساز حکومت واحد جهانى است؟

پاسخ :
شرح پرسش :
با توجه به تشتت آرا و اختلاف مذاهب و تنوع حکومت ها و ناسازگارى آن ها نسبت به یکدیگر تشکیل حکومت واحد جهانى ممکن به نظر نمى رسد؛ چگونه مى توان همه ملیت ها را تحت حکومت واحدى جمع کرد.

پاسخ :
نه تنها تشکیل حکومت جهانى ممکن و میسور است بلکه امرى حتمى و لازم به نظر مى رسد و علل و عوامل زیادى در زمینه سازى آن دخیل مى باشند:

1- خطر جنگ و خونریزى که همواره مانند کابوس وحشتناکى بر سر جوامع انسانى سایه افکنده ، تنها با وحدت حکومت در سطح جهان و یکپارچگى همه امت ها بر طرف مى شود.

2- به تصریح دانشمندان (( تضاد منافع )) ریشه اصلى و اولى برخوردهاى خونین و پیکارهاى سهمگین حکومت ها با یکدیگر است. حال اگر بدانیم که شعار حکومت حضرت مهدی علیه السلام، عدل و انصاف براى کل جامعه بشرى است همگى به سوى حکومت عدل جهانى سوق داده مى شوند.

3- یکى دیگر از عوامل تشکیل حکومت جهانى تکامل عقول و ادراکات بشر است که به نوبه خود مى تواند زمینه ساز حکومت جهانى گردد؛ زیرا بشر هم از ناحیه خود در راه حرکت به سوى کمال و ترقى و تکامل عقلانى است و هم در هنگام ظهور حضرت مهدى علیه السلام به کمال نهایى خود نایل مى گردد ، و لذا مى توانند با یکدیگر تألف کرده و به حکومت جهانى تن دهند ، زیرا همه تعارض و تزاحم ها از ناحیه کم عقلى و جهل و کم خردى است.

منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران