يکشنبه، 25 دی 1390

پرسش :

چه چيزهايي دهان و لثه را استحكام مي بخشد؟

پاسخ :
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
تَخَلَّلوا ؛ فَإِنَّهُ يُنَقِّي الفَمَ ومَصلَحَةٌ لِلِّثَةِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
خلال كنيد ؛ چرا كه دهان را تميز مى‏كند و مايه سلامت لثه است .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 376 ، حديث 5 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 356
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
كُلُوا البَصَلَ ؛ فَإِنَّ فيهِ ثَلاثَ خِصالٍ : يُطَيِّبُ النَّكهَةَ ، ويَشُدُّ اللِّثَةَ ، ويَزيدُ فِي الماءِ وَالجِماعِ .
امام صادق عليه‏السلام :
پياز بخوريد ؛ چرا كه سه ويژگى دارد : بوى دهان را خوش مى‏سازد ، لثه را نيرو مى‏بخشد ، و آب و توان آميزش را افزون مى‏كند .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 374 ، حديث 3 ، 2 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 392
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الخِلالُ بَعدَ الطَّعامِ ؛ يَشُدُّ اللِّثاتِ ، ويَجلِبُ الرِّزقَ ، ويُطَيِّبُ النَّكهَةَ.
امام صادق عليه‏السلام :
خلال كردن پس از [خوردن] غذا ، لثه‏ها را محكم مى‏كند ، روزى مى‏آورد و بوى دهان را خوش مى‏سازد .
إحقاق الحقّ ، جلد 12 ، صفحه 283 نقلاً عن بهجة المجالس دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 358