سه‌شنبه، 27 دی 1390

پرسش :

افرادي كه جسد آن‏ها دفن نمي‏شود يا مي‏سوزند و يا به دار كشيده مي‏شوند و قبري ندارند، شب اول قبر و حوادث آن و نكير و منكر براي آن‏ها چگونه ممكن است؟

پاسخ :
مسئله سؤال و فشار قبر يك عقيده عمومي اسلامي است كه همه فرق اسلامي به آن معتقدند. سؤال و فشار مربوط است به بدن مثالي است نه بدن فيزيكي.
توضيح: روح انسان در دنيا متعلق است به بدن جسماني و به وسيله اين بدن كارهايش را انجام مي‏دهد. با سر رسيدن اجل آدمي و سپري شدن ايام عمر، مرگ به زندگ دنيايي خاتمه مي‏دهد و زندگي در عالم برزخ شروع مي‏گردد. در عالم برزخ روح متعلق مي‏شود به بدن مثالي. بدن مثالي شبيه بدن جسماني است، با اين تفاوت كه بدن مثالي از عوارض بدن مادي (مثل تغيير و تحول) بر كنار است.
سؤال نكير و منكر و عذاب قبر با بدن مثالي انجام مي‏گيرد. از اين رو فرقي نمي‏كند بدن جسماني در قبر گذاشته شود يا در هوا به دار آويخته باشد و يا بر اثر انفجار نابود شده باشد، چرا كه روح از بدن دنيايي خارج شده و به بدن مثالي وارد شده است و كارهاي عالم برزخ با بدن مثالي مربوط مي‏گردد، نه با بدن جسماني.(1)
پي نوشت‏:
1 - جعفر سبحاني، منشور جاويد، ج 9، ص 237 - 239.
eporsesh.com