يکشنبه، 23 بهمن 1390

پرسش :

بهترين معرفی از قرآن و عظمت آن چيست؟

پاسخ :
بهترين معرفي از قرآن در تركيب دو آيه و سپس توضيح آن نهفته است.
1. آيه اول «ان هذا القرآن يهدي للتي هي اقوم؛ اين قرآن به بهترين و محكم‏ترين راه هدايت مي‏كند.»(1)
2. چرا چنين ادعايي در قرآن شده مگر چه مي‏آموزد؟
آيه دوم مي‏فرمايد «علمكم مالاتكونوا تعلمون؛ به شما چيزي را مي‏آموزد كه نمي‏توانستيد بدانيد.»(2)
نه آنكه نمي‏دانستيد، نه! در حيطه قدرت شما نبود كه به اين دانش راه يابيد.
مگر چه دانشي را مي‏آموزد كه از حوزه آگاهي بشر خارج است؟
3. توضيح اينكه ما انسان‏ها چهار رابطه داريم.
1. با خود، با جهان، با ديگران و با خداي هستي
اين رابطه‏ها نيازمند ضابطه و قانونمندي است چه چيزي مي‏توانست عده‏دار شود كه اين ضابطه‏هاي حاكم بر انسان، هستي و ... را پيدا كنيم. نه غريزه ما و نه علم انسان كه در محدوده تجربه‏هاست و نه وجدان بشري و نه عقل محدود و حتي عرفان نمي‏توانست اين نياز ما را بر آورده كند قرآن كه همانا وحي و ارتباط با علم بي‏نهايت خداوند است اين ضوابط حاكم بر روابط را براي انسان تبيين نمود و نور را به زواياي تاريك زندگي بشر تاباند.
مهم‏ترين موضوع عالم يعني انسان را توضيح داد و اندازه و هدف و مقصد و راه و وسايل او را به زيبائي روشن نمود. موضوعي كه براي همه دانشمندان فلاسفه، عرفا مجهول است. و سپس انسان را به دست معلمين سپرد كه امين راهند و راه شناس ( اهل الذكر كه به ائمه اطهار«عليهم السلام» تفسير شده) آيا عظمتي بالاتر از اين مي‏توان سراغ كرد؟ شما اگر بخواهيد يك ماشين برقي را كه نو خريده‏ايد به برق بزنيد به كتاب راهنما مراجعه مي‏كنيد كه دستگاه نسوزد. قرآن كتاب راهنماي انسان است كه او را نه تنها از صدمات محفوظ مي‏دارد بلكه به رشد حقيقي خود مي‏رساند.
پی نوشتها:
1. سوره اسراء، آيه، 9.
2. سوره بقره، آيه، 239.
eporsesh.com