شنبه، 29 بهمن 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

قرآن كريم، براي پذيرش دين چه توصيه‏ای مي‏كند؟


پاسخ :
قرآن كريم از پيامبران الهي نقل مي‏كند كه به قوم خويش مي‏گفتند: سخن ما را بسنجيند، اگر بهتر از سخن پيشينيان شما بود، آنگاه بپذيريد. هر كسي، در هر رشته‏اي_ خواه تابع، خواه متبوع_ بايد محقّق باشد. قرآن به افراد تابع هم مي‏گويد: در تبعيتتان بايد اهل تحقيق باشيد. «وَ مَن النّاس ِمَن يُجادِل فِي الله بِغَير عِلمٍ وَ يتَّبع كُلَّ شَيطانٍ مَريد» حج/3. بعضي از مردم جاهلانه، درباره جهان بيني و خداشناسي جدال مي‏كنند؛ از اين رو يك تابع كور هستند و از هر شيطان متمرّدي اطاعت مي‏كنند.
كسي كه از عقل و وحي اطاعت نكرد، ناچار از هوس پيروي مي‏كند، چون انسان ناچار است مكتبي را بپذيرد تا قانون زندگي فردي و اجتماعي خود را بر اساس جهان بيني آن مكتب تنظيم كند و اگر كسي خودش اهل تحقيق نبود و در انتخاب راهنما و متبوع نيز محقّّق نبود، قهراً از هر مدّعي هدايت، پيروي مي‏كند؛ چون نمي‏داند از چه كسي تقليد كند و معيار لازم پيروي را نمي‏شناسد. و از آن جهت كه مدّعيان دروغين فراوانند يك مقلّد جاهل به دام هر متمرّدي خواهد افتاد.
در سوره حج نيز به كساني كه متبوع و مطاع عوامند و با سوء استفاده از جهل عوام، راهنما و هادي آنان شدهاند، مي‏فرمايد: «وَ مَن النّاسِ مَن يُجادِل فِي الله بِغَير عِلمٍ وَ لا هُديً وَلا كِتابٍ مُنير ثانِي عِطْفه لِيُضلَّ عَن سَبِيل اللهِ لَهُ فِي الدُّنيا خِزيٌ وَ نُذيقه يَوم القيمَه عَذابَ الحَريق» حج/8-9؛ بعضي از مردم جاهلانه درباره خدا جدال مي‏كنند و چون داعيه رهبري ديگران را دارند، و از خطر جاه طلبي مصون نيستند، بدون برهان عقلي يا نقلي، بر اين كار اصرار مي‏ورزند.
eporsesh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.