دوشنبه، 1 اسفند 1390

پرسش :

اگر يک CPU را به طور دايمي در حالت اورکلاک قرار دهيم، آيا در طولاني مدت مشکلي براي پردازنده يا منبع تغذيه سيستم ايجاد خواهد شد؟ مثلاً خودم يک پردازنده Core 2 Quad Q9550 دارم. اگر فرکانس آن را براي مدت طولاني به 3/5 گيگاهرتز اورکلاک کنم، مشکلي به وجود خواهد آمد؟ منبع تغذيه من داراي راندمان +80 و از يک برند معتبر است.

پاسخ :
دوست عزيز، در مورد اورکلاک کردن يک سيستم هميشه بايد به چند نکته بسيار مهم توجه داشته باشيد. پيش از هر چيز بايد مشخص کنيد که دليل شما براي اورکلاک کردن کامپيوترتان چيست. اورکلاک کردن يک سيستم در اکثر قريب به اتفاق موارد به عنوان يک تجربه براي دستيابي به سطوح عملکردي بالاتر از يک سخت افزار با پتانسيل اسمي پايين تر در نظر گرفته مي شود، نه يک راه حل دايمي براي مشکل عدم انطباق عملکرد سيستم با نيازهاي شما. اگر از سيستم خود به طور مداوم براي انجام کاري استفاده مي کنيد که به بازدهي بيش از توانايي سخت افزار شما نياز دارد، بهتر است سخت افزار خود را ارتقا دهيد.
در مورد اورکلاک کردن پردازنده تنها پردازنده و منبع تغذيه شما دخالت نخواهند داشت. برحسب روشي که براي انجام اين کار انتخاب مي کنيد، مادربرد و قطعات ديگري مانند ماجول هاي حافظه شما نيز تحت تأثير اين فرآيند قرار خواهند گرفت.
اولين نتيجه اورکلاک شدن پردازنده، افزايش دماي آن است. بنابراين، هنگام اورکلاک کردن يک پردازنده(در مورد سيستم شما از فرکانس 2/83 به 3/5 گيگاهرتز) پيش از هرچيز بايد به خنک کننده پردازنده خود و وضعيت تهويه داخلي کيس کامپيوترتان توجه داشته باشيد. بدون ترديد استفاده از يک منبع تغذيه قابل اعتماد نيز در اين ميان نقش مهمي خواهد داشت.
مشخصات اسمي قطعات کامپيوتري (از جمله CPU) به طور معمول پايين تر از پتانسيل واقعي آن ها رده بندي مي شوند تا در شرايط خاص بتوانند فشار بيشتري را تحمل کنند. وقتي کامپيوتر خود را اورکلاک مي کنيد، قطعات خود را براي مدت طولاني در بالاترين سطح پتانسيل واقعي آن ها قرار مي دهيد. اين فشار برحسب نوع و مدت کاري که با کامپيوتر خود انجام مي دهيد مي تواند به آسيب ديدگي قطعات شما منتهي شود. در بهترين حالت، نگهداشتن يک سيستم در وضعيت اورکلاک شده براي مدت طولاني باعث استهلاک سريع تر قطعات آن خواهد شد.
بسياري از مادربردهاي امروزي به شما اجازه مي دهند تنظيمات مختلف بايوس را به عنوان پروفايل هاي کاربردي ذخيره سازي کنيد. بنابراين مي توانيد تنظيمات اورکلاک خود را در يکي از اين پروفايل هاي ذخيره کرده و تنها زماني که واقعاً به عملکرد بالاتري براي انجام کار خود نياز داريد، آن ها را اعمال کنيد.
منبع: نشریه عصر شبکه، شماره 112.

نظرات کاربران