جمعه، 12 اسفند 1390

پرسش :

شبهه: چرا حضرت علي(علیه السلام) با وجودي كه خودشان قائل بودند كه بخشش بهتر از قصاص است، وصيت به قصاص قاتل خود مي كنند؟

پاسخ :
حضرت علي(علیه السلام) در وصيت خود مي‏فرمايند: "... ان ابق فانا ولي دمي و ان افن فالفناء ميعادي و ان اعف فالعفو لي قربة و هو لكم حسنة فاعفوا"؛
اگر من خود ماندم كه صاحب اختيار خون خود هستم و مي‏دانم با او چه كنم و اگر از اين دنيا رفتم و به دار باقي شتافتم بعد از من اختيار با شما است. اگر او را عفو كنيد، بهتر است و موجب قرب به خدا مي‏شود". (نهج البلاغه، نامه 23)
پس اين گونه نيست كه حضرت علي(علیه السلام) امر به قصاص كرده باشد؛ بلكه بعد از شهادت آن حضرت، امر قصاص در دست حضرت امام حسن (علیه السلام) قرار مي‏گرفت.
eporsesh.com