جمعه، 19 اسفند 1390

پرسش :

شبهه : عدّه‌اي همراه با تبليغات فرهنگي دشمن، در روزنامه‌ها و سخنراني‌هايشان مي‌گويند: چادر مشكي براي بانوان مكروه است و بايد پوشش جديد، مانند مانتو و كت و دامن با رنگ‌هاي متنوع، جاي‌گزين چادر مشكي شود. آيا چنين حرف و اقدامي صحيح است يا نه؟ خواهشمند است نظر شريفتان را مرقوم فرماييد.

پاسخ :
پاسخ حضرت آيت‌الله العظمی خامنه‌اي(دامت برکاته):
اين صحبت صحيح نيست، و بهترين حجاب، پوششِ چادر است، و چادر سياه هم بي‌اشكال است و كراهت ندارد.
پاسخ حضرت آيت‌الله العظمی تبريزي(رحمت الله علیه):
زن بايد بدن خود را در غير وجه و كفين، از نامحرم بپوشاند و نيز بايد زينت خود را بپوشاند و لباسي كه زينت حساب مي‌شود بايد آن را هم بپوشاند، و با چادر بهتر مي‌تواند بدن و زينت را بپوشاند و چادر سياه، مثل عباي سياه كراهت ندارد.
پاسخ حضرت آيت‌الله العظمی بهجت(رحمت الله علیه):
اين اقدام باطل است.
پاسخ حضرت آيت‌الله العظمی صافي گلپايگاني(دامت برکاته):
نظريه‎ي مذكور صحيح نيست و مفاسد بسيار دارد. متأسفانه در اين زمان عدّه‌اي اصرار بر آشكار شدن مفاتن زن و خروج او از ستر و عفاف، كه حافظ شخصيت و ارزش و متانت اوست دارند و مع‌الاسف مي‌خواهند اين امر را اسلامي جلوه دهند؛ در حالي كه برخلاف اسلام است.
پاسخ حضرت آيت‌الله العظمی فاضل لنكراني(رحمت الله علیه):
چادر مشكي بهترين نوع حجاب است و پوشيدن لباس‌هايي كه جلب توجه كند حرام است.
پاسخ حضرت آيت‌الله العظمی مكارم شيرازي(دامت برکاته):
با توجه به اين‌كه در حال حاضر رنگ مشكي براي حفظ پوشش زنان بهتر است، كراهت آن ثابت نيست.
منبع: حجاب‎شناسي (چالش‎ها و كاوش‎هاي جديد)، حسين مهدي‎زاده، مركز مطالعات و پژوهش‌‌هاي فرهنگي حوزه‌ي علميه(1381).