پنجشنبه، 7 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا اسلام مي خواهد در تمام ساعات مشغول دعا باشيم كه اين همه دعا وارد شده است ؟

پاسخ :
گرچه در كتاب هاي دعا ، همچون مفاتيح الجنان ، براي تمام ساعات روز و تمام روزهاي سال دعا نقل شده است ، اما اين مثل آن است كه وقتي شما به ترمينال اتوبوس يا فرودگاه يا ايستگاه قطار مراجعه مي كنيد ، مي بينيد كه در تابلو نوشته شده است : براي تمام ساعات شبانه روز ، وسيله آماده سفر دارند ، ساعت 8 صبح ، 9صبح ، 10 صبح تا آخر شب . معناي اين تابلو اين نيست كه همه مردم در همه ساعات مسافرت كنند ، بلكه به معناي آن است كه هر مسافري در هر ساعتي تصميم سفر گرفت وسيله هست . در دعا هم شايد منظور اين باشد كه هر كس در هر ساعت ، قصد خواندن دعايي داشت ، دعاي مخصوص آن ساعت هست .
به علاوه ، دعاهاي كوچك ، به خصوص اگر انسان آنها را حفظ كند لطمه اي به كار نمي زند و مي تواند در ضمن كار به دعا هم مشغول باشد .
منبع: پرسش هاي مهم پاسخ هاي كوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتي