سه‌شنبه، 12 ارديبهشت 1391

پرسش :

چگونه با افراد رابطه برقرار كنم، چون نمي توانم مثلاً با ميهمانان يا حتي بچه ها حرف بزنم و با آنان گفت و گو كنم .

پاسخ :
سعي كنيد خود را به گفت و گو عادت بدهيد. يكي از علت هاي كم حرفي، كم حوصلگي است كه ناشي از خستگي ذهن يا توجه به مركز ديگري است . بعضي كه كم سخن هستند، فعّاليّت ذهني بيش از اندازه داشته وديگر حوصلهء حرف زدن ندارند. علّت ديگر, توجه ذهن به جاي ديگر است . ممكن است ذهن را از آن جدا كنيد، ولي باز به همان جا معطوف مي شود, مثلاً نزد مهمانان نشسته ايد، اما فكرتان جاي ديگر است . در هر صورت راه مبارزه اين است كه با دوستان و مهيمانان سخن بگوييد, حتي اگر سخت و طاقت فرسا باشد.
مي توانيد قبل از اين كه ميهماني بيايد، سخن هاي كلي را آماده كرده و ذهن خود را از تمركز در جهت ديگربازداريد.
احتمال ديگر براي كم حرفي، ترس از اين است كه نكند با ديد ديگر نگاه كنند, چون از بيماريتان آگاهند. فرض كنيد اصلاً كسي از ناراحتي شما مطلع نيست .