شنبه، 16 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا مى توان از غير خدا كمك خواست؟

پاسخ :
به غير خدا مى توان دوگونه نظر كرد:
1.نظر استقلالى؛ به گونه اى كه او را نيز چون خدا مؤثّر بدانيم. اين عين شرك است و به معناى خارج شدن از دائره ايمان به خدا است.
2.نظر ابزارى؛ با اين توضيح كه موجودات در نظام طبيعت به يكديگر نيازمندند. نياز به روز و شب، كمك گرفتن از ابزار طبيعت براى ادامه زندگى و نيز نيازمندى به پزشك، كارگر، صنعت گر و... از امور مسلّم است و اين خداست كه آنها را ابزار كمك براى ما قرار داده است. در اين صورت يارى گرفتن از ديگران شرك نيست؛ زيرا مؤثّر حقيقى خداست و ديگران جز به اذن خدا تأثيرى در امور ندارند. شيعيان، امامان معصوم(عليهم السلام) را بندگان خالص خدا مى دانند و به آنان توسّل مى جويند. يارى خواستن از آنها از قسم دوم است نه اوّل.
eporsesh.com