يکشنبه، 31 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا تعبير خواب هايي كه به حضرت يوسف(علیه السلام) نسبت مي دهند اعتبار دارد؟

پاسخ :
خواب ارتباطي با تعبير ندارد، مگر اين كه تعبير كنندة خواب، انساني باشد كه قوة تشخيص رؤياهاي صادقه از كاذبه را داشته باشد و علم تعبير خواب را بلد باشد.
در طول تاريخ كساني وجود داشته اند كه بر اثر ترس از خدا و اجتناب از گناه، خداوند به آنان علم تعبير رؤيا داده است، مانند ابن سيرين. او شاگرد يك مغازه پارچه فروشي بود. روزي يكي از مشتريان كه دل به وي بسته بود، او را به منزل برد و انجام كار منافي عفت را از او خواست. ابن سيرين سر باز زد و با آلوده كردن خود به نجاست، كام زن را تلخ ساخت و بدين وسيله از گناه و عصيان پرهيز نمود.(1) خداوند به او علم تعبير رؤيا را عنايت فرمود. كتاب تعبير خواب ايشان از كتاب هاي خوب و موثّق است، ولي به واسطة اين كه خواب هاي آدميان با هم فرق دارند، صد در صد نبايد آن را حجت دانست. همين طور در مورد تعبير خواب هايي كه از حضرت يوسف(ع) نقل شده است. تعبيرها براي آن خواب ها بوده و مشابهت خواب ها صد در صد نيست. نمي توان قاطعانه گفت كه تعبير هاي ابن سيرين و حضرت يوسف(ع) در مورد خواب هايي كه مي بينيم نيز صادق است.
پي نوشت ها:
1. براي خواندن داستان او به كتاب "داستان راستان" شهيد مطهري رجوع كنيد.
www.eporsesh.com