يکشنبه، 31 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا از صد و بيست و چهار هزار پيامبر، امامي برگزيده شده است‌، نام ببريد؟

پاسخ :
خداوند در قرآن كريم‌، چند پيامبر را نام مي‌برد كه به مقام امامت رسيدند.
1. حضرت ابراهيم‌(علیه السلام)‌; "واِذِ ابتَلي‌َ اِبرَهيم‌َ رَبُّه‌ُ بِكَلِمـَت‌ٍ فَاَتَمَّهُن‌َّ قال‌َ اِنّي جاعِلُكَ لِلنّاس‌ِ اِمامـًا قال‌َ ومِن ذُرِّيَّتي قال‌َ لا يَنال‌ُ عَهدِي الظّـَـلِمين‌; (بقره‌،124)، به خاطر بياور هنگامي را كه خداوند ابراهيم را با وسايل گوناگوني آزمود و او به خوبي از عهدة آزمايش برآمد، خداوند به او فرمود: من تو را امام و رهبر مردم قرار دادم‌. ابراهيم عرض كرد: از دودمان من (نيز اماماني قرار بده‌) خداوند فرمود: پيمان من به ستمكاران نمي‌رسد."
2. اسحاق‌;
3. يعقوب‌; "وَ وهَبنا لَه‌ُ اِسحـَق‌َ ويَعقوب‌َ نافِلَة‌ً وكُلاًّ جَعَلنا صـَـلِحين وجَعَلنـَهُم اَ‌غمَّة‌ً يَهدون‌َ بِاَمرِنا...;(انبيأ،72ـ73)، و اسحاق و علاوه بر او، يعقوب را به وي بخشيديم و همة آنان را مرداني صالح قرار داديم‌. و آنان را پيشواياني قرار داديم كه به فرمان ما (مردم را) هدايت مي‌كردند...".(ر.ك‌: الميزان‌، علامه طباطبايي‌، ج 14، دفتر انتشارات اسلامي‌، قم‌، ص 304.)
4. پيامبر اسلام حضرت محمد(صلی الله علیه وآله); يكي از آيه‌هايي كه بر امامت پيامبر اسلام دلالت دارد، اين آيه است‌:
"وَ إِذِ ابْتَلَي‌ََّ إِبْرَ َهِيم‌َ رَبُّه‌ُو بِكَلِمَـَت‌ٍ فَأَتَمَّهُن‌َّ قَال‌َ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاس‌ِ إِمَامًا قَال‌َ وَ مِن ذُرِّيَّتِي قَال‌َ لاَ يَنَال‌ُ عَهْدِي الظَّـَـلِمِين‌َ ;(بقره‌،124) به خاطر آوريد هنگامي كه خداوند، ابراهيم را وسايل گوناگوني آزمود، و او به خوبي از عهدة اين آزمايش‌ها برآمد. خداوند به او فرمود: من تو را امام و پيشواي مردم قرار دادم‌. ابراهيم عرض كرد: از دودمان من (نيز اماماني قرار بده) خداوند فرمود: پيمان من‌، به ستمكاران نمي‌رسد."
با توجه به روايتي كه در تفسير آيه ياد شده‌، پيامبراسلام‌يكي از دودمان حضرت ابراهيم‌(علیه السلام) به مقام امامت رسيد.(ر.ك‌: همان‌، ج 1، ص 279.)
www.eporsesh.com