دوشنبه، 1 خرداد 1391

پرسش :

فايده شناخت سيره انبيا و سر گذشت امتها چيست؟

پاسخ :
آشنايي با سيره سلف صالح، قلب خلف را آرامش مي‏بخشد و او را چون سلف به صلاح و فلاح مي‏رساند. از اين رو خداوند به رسول اكرم (ص) مي‏فرمايد: قصه‏هاي انبياي پيشين را براي تثبيت قلب تو نقل مي‏كنيم. خداوند سبحان كه مي‏فرمايد: «أَلا بِذِكرِ اللهِ تَطمَئِنّ القُلُوب» رعد /8 هم اوست كه به انسانها مي‏آموزد كه به ياد سيره انبياي الهي باشند تا قلوبشان اطمينان يابد: «وَ كُلاٍّ نُقصُّ مِنْ اَنْباءِ الرُّسُل ما نُثَبِّتُ بِهِ فَؤادَك وَ جاءَك فِي هذهِ الحَقِّ وَ مَوعِظةٌ وَ ذِكرِي لِلمؤمنين» هود/120.
خداي سبحان به پيامبر اكرم (ص) مي‏فرمايد: ما سيره سلف صالح را بازگو مي‏كنيم، تا قلبت را تثبيت كنيم چون ياد خدا همراه با ياد اولياي او ظهور مي‏كند، زيرا آنان مظاهر ياد حق هستند.
خداوند از مردم مي‏خواهد تا به ياد امتّهاي گذشته باشند و از آنها عبرت بگيرند: «قَدْ خَلِت مِنْ قَبلِكُم سُنَنٌ فَسِيروا فِي الاَرض فَانْظِروا كَيفَ كانَ عاقِبةٌ المُكَذِّبين» آل عمران/137. مردم بايد از سيره گذشتگان حكمت يباموزند و از عواقب شوم اشرار و مفسدان درس بگيرند.
www.eporsesh.com